Ето как да стилизирате косата, като запазите прическата и подхранвате косата едновременно

Ти лайф за Лекува

Продуктите за оформяне на прическата се превърнаха във всекидневие


През зимата обаче те са нож с две остриета. Ако ги подберете неправилно, допълнително ще изтощят и без това страдащата от студа коса. Ако са подходящите, ще пазят и подхранват.

Целта на стилизиращите продукти за коса е да направят прическата по-обемна, по-трайна и лесна за оформяне. Обикновено се предлагат под формата на пяна, гел, лак, вакса. Когато съдържат спирт, предизвикват допълнително дехидратиране на косъма, а това е най-честото поражение, предизвикано от студа. Така че първото правило е никога да не използвате продукти на спиртна основа.

В стилизантите често има масла и е важно те да са от естествен растителен източник. Изкуствените съдържат съединения, които изтощават косъма и кожата на скалпа. Натуралните подхранват, хидратират и предпазват.

Не трябва да има силикони в продуктите за оформяне на прическата, защото те извличат влагата от косъма. Неправилно е да се смята, че имат защитни свойства.

Носенето на шапка влияе зле на кожата на главата. Тя не може да диша пълноценно, порите се запушват, а мастната секреция или се повишава, или намалява драстично. И двете състояния водят до проблеми, най-малкият от които е лошата прическа. Значително по-неприятна е появата на пърхот. При минусови температури няма как да се лишите от шапка, затова е важно да подхранвате скалпа с подходящи маски.

При суха кожа използвайте кисело мляко. Нанесете го на суха коса, покрийте с шапка за баня и кърпа. Измийте с топла вода след половин час.

Подходящата зимна маска при мазна кожа на главата е със сурови картофи. Настържете два, добавете разбит белтък и 40 г мед. Разбъркайте, сложете 1 ч.л овесена каша и щипка сол. Дръжте маската 25 минути и измийте с мек шампоан. Тя е подходяща и при смесен тип кожа.

За нормална кожа на скалпа използвайте 1 настърган морков, смесен с 6 капки рициново масло и 2 с.л. запарка на черен чай, съветва „Всичко за семейството“. Нанесете на главата и дръжте 45 минути. Измийте с топла вода и напръскайте със слаб разтвор на лимонов сок.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар