С какви мебели да обновим дома си през 2017 година?

Ти лайф за Лекува

С новата година идват и новите тенденции в интериорния дизайн. Всяка година заедно с дрехите в гардероба си трябва да обновяваме и по нещо в дома, за да поддържаме модерната му визия.

Хитът на 2017 г. се очертават подвижните мебели. Всичко обаче зависи от основния стил, който властва в жилището ви. Така популярният винтидж ще запази позициите си, макар и със значителни промени. Заедно с него обаче нахлува един друг стил на модерно ретро. Той внася в обзавеждането ни мебели, използвани от

нови мебели

Нови мебели за дома

нашите баби, но по един изчистен и актуален начин.

Третото и четвъртото място са отредени за и ултрамодерния интериор. Единият се отличава с пищни елементи, а другият с модернистична визия, метал и стъкло.

Вдъхновението от природата става все по-осезаемо. И тази година модерни ще бъдат „живите стени”, направени от зелен мъх. Освен това ще важи правилото колкото повече саксиени цветя – толкова по-добре.

Към всичко това обаче се прибавя друг тотален хит – мебели, направени от необработен материал. Дървото в този смисъл предлага най-голяма свобода и възможност за експерименти. Без значение дали става въпрос за маса от стеблото или стол от дънера му, в основата стои идеята за внасяне на дивата природа в интериора. Този тип мебели са по-скъпи, но по-стабилни, по-естествени, но и някак по- красиви от фабричните.

Същото важи за ратана, който ще продължи да бъде актуален особено в комбинация с дърво. Прибавете към природната картина малко вълна, лен и не на последно, а на първо място сред материалите – корк. Tой е върхът на модните тенденции в интериора тази година.

Ето защо задължително трябва да присъства в дома ви, независимо дали под формата на маса, табуретка или пък на цяла стена. И докато сме на тема стени и материали, няма как да не споменем другия актуален за тази година – теракота. Освен за пода обаче той ще се използва и за стените, при това не само в кухнята.

Това ни води към следващата тенденция в интериорния дизайн за 2017-а – модулността на мебелите и гъвкавостта на дизайна. Модулните мебелни системи са продукт на времето, в което живеем. Да имаш възможност бързо да смениш локацията си, да бъдеш ефективен, да пестиш място и време, всичко това изисква творчески подход, изобретателност и рационалност.

Ако разгледате новите каталози на мебелните магазини обаче ще се убедите, че всичко това ви се предлага наготово. В кухнята и трапезарията например задължително трябва да имате подвижна кухненска количка от дърво. Това е нещо, което баба ви или майка ви в ранните години на своята младост са наричали „барчето”. То обаче отново е на мода и ще ви даде възможност да откриете неговата многофункционалност.

Същото важи и за работните кухненски маси, които предлагат плот за готвене и много разпределителни шкафове и рафтчета. Ефективни, особено за малките и преустроени жилища, са и миникухните, направени от неръждаема стомана. Една такава струва около 180 лв. и включва преносим котлон, малък хладилник и мивка за съдове. Разтегателни маси, скрити шкафове, етажерки, маси и табуретки на колелца, дивани, които се превръщат във фотьойли и фотьойли, които се превръщат в легла, всичко това ви чака в света на интериорния дизайн за 2017-а година.

Тапицираните легла също са на гребена на модната вълна. Всъщност именно в спалните идват едни от най-големите промени. Макар да не са напълно прокудени от света на модерният интериор, металните рамки на леглата скоро ще останат в миналото. В настоящето изборът е един – тапицирана спалня с табла, облечени в кадифе или плюш, с бутони или без.

Все повече интериорните дизайнери насърчават към създаването на кът за релакс в жилището. Място, което да ни отдалечи за момент от технологията и да ни потопи в уюта на дома с малка библиотека и чаша топъл шоколад в ръце. Основните акценти тази година обаче са в артистичните и нестандартни столове и кресла, направени от каквито ви дойде на ум материали.

Обикновено те или се доближават до природата, както е с ратановите например, или играят ролята на моден писък в ярък и контрастиращ на всичко останало цвят. Към тях можете да добавите екстравагантен абажур или лампа за четене. По стените пък остават актуални модулните пана, образуващи цяла картина, а също и рамките за колаж. В тях обаче можете да поставяте не само снимки, а и хербарии на листа или цветя.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар