Ако имате ПВЦ дограма, прочетете как да се справите с изпотяването на прозорците

Ти лайф за Лекува

ПВЦ дограмата става все по-разпространена в съвременните жилища и наистина решава немалко проблеми: заглушава шума от улицата, не позволява на вятъра да преминава, както при старите дограми, и да оформя течение в дома ни. Изолира добре и определено температурата вътре е по-висока.

Конденз на дограмата

Конденз на дограмата


Но няма да крием, че понякога се получават и проблеми, след като сме сменили дограмата. Сещате се – става дума за неприятното изпотяване на прозорците, иначе казано – конденз, който се натрупва по стъклата и малко след това прозорците започват да „плачат“, защото кондензът бавничко се спуска надолу по тях. Как да се справите с това?

Еднокамерният стъклопакет не може да попречи на конденза. Затова, ако наистина искате промяна, трябва да го смените – не цялата дограма, а самия стъклопакет – с по-качествен.

Често се случва причина за конденза да е фактът, че помещението не се проветрява достатъчно. Тогава стъклата задължително се изпотяват. Тук решението е лесно: трябва да се погрижите за вентилацията – да проверите дали отдушникът е наред, може би да монтирате вентилатор, ако нямате такъв.

Растенията на первазите на прозорците също подпомагат изпотяването на стъклата. Различните изпарения увеличават влажността на въздуха, затова им намерете друго подходящо място.

Колкото и специални и скъпи да са профилите и самите стъклопакети в дома ви, отваряйте и проветрявайте по-често.

Разбира се, кондензът може да се получава и поради неправилно поставяне на цялата прозоречна конструкция. Понякога некачественото производство оставя дограмата нехерметична и студеният въздух влиза свободно. Добре е да се обърнете към фирмата, за да отстрани тези проблеми, пише Журнал за жената.

Кухнята е мястото, където прозорците се изпотяват най-често – там просто влажността е доста висока. Затова там стъклопакетите трябва да са много качествени и вентилационната система трябва да работи отлично.

 

МИОМАКС MIOMAX – За нормализиране и подобряване функцията на женската полова система, както и състоянието на маточната мускулатура. Подпомага нормалния естрогенен баланс в женското тяло.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар