Красота за кожата на ръцете през зимата! Тези съвети са за вас!

Ти лайф за Лекува

Студът буквално „хапе“ кожата, дори през топлите ръкавици, които носим през зимата. Не е приятно, каквото и да си говорим. По-лошото е, че се отразява на красотата на кожата. А както знаем, ръцете са един от издайниците на възрастта на жената. По тях годините много бързо и ясно проличават, и трудно биха се прикрили. Но бихте могли да се предпазите и предотвратите вредното въздействие поне на някои от утежняващите фактори. Какъвто е студът през зимата.

hands

Ръцете

Задължителен списък


Това са онези правила, които не бива да пренебрегвате и трябва непременно да включите в грижите за кожата на ръцете. Дори да ви се струват излишно допълнение. Те не отнемат кой знае какво време, но пък ще съхранят младостта на ръцете ви максимално дълго. Първото условие е през зимата винаги да излизате на открито с топли ръкавици. Това ще предпази кожата ви както от студа, така и от рязката промяна при излизане (от топло помещение в мразовитото време навън). Това е важно, тъй като се отразява на естествения баланс на влагата в кожата и може да доведе до бързо дехидратиране, което пък увеличава риска от загрубяване и неприятни сцепвания.

Ръкавици са необходими и при измиване на съдове, за да се предпази кожата от агресивното влияние на измиващите препарати. Дори самото миене на ръцете е добре през зимата да бъде с максимално щадящ сапун (например със съдържание на глицерин) или най-добре такъв с формула „без сапун“. Така няма да се наруши нормалното pH на кожата. И забравете за горещата вода, колкото и да ви е студено – тя може и да стопля, но пък изсушава кожата. Кремовете за ръце са абсолютно задължителни през зимата и е желателно те да бъдат с т.нар. cold формула (тоест за студено време), богати и интензивно подхранващи. След миене и пране също се нанася крем, като първо ръцете се подсушават. В най-мразовитото време е добре да се използва крем по-често, за да се възстанови влагата, за повече мекота и да се съхрани кожната бариера, пише Журнал за жената.

Препоръчителен списък

Ще помогнете на ръцете си, ако към задължителните грижи добавите и още няколко. Те също не отнемат време, може и без тях, но пък ползата е доказана и така наистина ще помогнете на кожата да се справи сама с неблагоприятното влияние на различните агресивни фактори. Най-бързо ще възстановите баланса, ако вечерта преди лягане намажете обилно ръцете си с богат крем, сложите памучни ръкавици и така преспите. В студеното време може да правите това и профилактично веднъж седмично, за да избегнете загрубяването и болезнените рагади по повърхността. Топлата вана с добавени есенциални масла също помага много за възстановяване и предпазване на кожата на ръцете. За по-голям ефект може да комбинирате два крема през зимата – един, който да хидратира и подхрани ръцете, и друг, който да ги предпази от студа.

КРЕМ С НЕВЕН – за омекотяване, успокояване и регенериране на кожата!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар