Ето защо не се сбъдват мечтите ви!

Все намираме някакви оправдания за това, че нещо, което сме искали, не се случва. И все пак: каква е тайната? Какво ни пречи? Ето ги основните причини за несбъдването на мечтите. Помислете – може би лесно бихте могли да се справите с тях и да подходите различно.

Мечтите

Мечтите

Причина 1 – просто не мечтаете, не си поставяте цели


Колкото и да е тъжно, това е една от най-баналните причини. По света има много хора, които не си поставят правилно цели в живота и не планират. Това се дължи на пропуски във възпитанието: когато в семейството това не се случва, то и детето не може да излезе от този шаблон. Има и хора, които не искат нищо определено. Те знаят как да си поставят цели и да планират, но не го правят.

Причина 2 – не вярвате в себе си и своите сили

Ако все си казвате „нямам качества да постигна това“ или „не знам как“ – така излиза, че желанието е твърде голямо и не е по силите ви. Някои хора пък смятат, че не им се полага това, за което мечтаят. Важно е да повишавате самооценката си и да взимате решения дори когато ви плашат.

Причина 3 – страховете

Хората често се плашат от всевъзможни събития и постъпки. А страхът ни сковава, води ни по грешен път, разсейва ни от важните неща. Но едновременно с това страхът е струпване на вътрешен потенциал, който може да се използва в мига, в който се окопитим и справим с притесненията. Така че от начина, по който ще използвате страховете си, зависи и резултатът: дали страхът ще е разрушителен, или по-скоро полезен.

Причина 4 – поставили сте си неправилни цели, мечтаете неправилно

Става дума за това, че като мислите за бъдещето, може би не ситуирате нещата в точен момент, не обмисляте стъпките до крайната цел. Важно е да използвате максимално своите ресурси, способности и време.

Причина 5 – липсва ви подкрепа

Промените в живота могат да предизвикат временни емоционални бури в отношенията с близките – трябва да се научите да се справяте с това, като едновременно с това получавате допълнителна приятелска подкрепа, нужна за рисковани решения. Поради липсата й в сложен момент може да се получи срив на вярата ви в собствените сили. Търсете поддръжката на хората около вас.

Причина 6 – неверието, че една мечта е постижима

Често може би не виждате пътя за постигане на мечтата си – тя изглежда далечна, нереална. Човек се самоубеждава, че целта му е нереалистична и няма да се сбъдне – и губи вяра във възможностите си. Така лесно можете да поставите стена между себе си и истинските си желания, пише Журнал за жената.

Винаги имайте предвид тези 6 неща, преодолявайте ги и всичко ще се получава по-лесно. Така че…

Как е правилно да мечтаем? Важно е да съумяваме да „ловим“ истинските си желания, да можем да проверяваме мечтите си и да преценяваме доколко са ни необходими, защото важността им усилва мотивацията. И най-вече: когато сме определили мечтата си, е важно тя да се превърне в цел и да направим план за достигането й. Да определим какви стъпки е необходимо да направим, за да се получи.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар