Научете таткото да остава сам с детето си

Обикновено младият баща се страхува да се занимава с малкото дете сам за по-дълго време, защото се чувства неуверен.

Татко и дете

Татко и дете


За да не стават разправии, майката е необходимо да е наясно, че отказът да е насаме с хлапето е поради притеснение дали ще се справи, а не защото не иска да участва в отглеждането и възпитанието на детето. Ето няколко изпитани начина да го убедите да се занимава с малчугана и да го успокоите, че всичко ще бъде наред.

Преди всичко определете максимално точно кога и колко време таткото и детето ще са сами. Например кажете: „Утре имам работа и се налага да изляза за половин час. Хайде да видим с какво бихте могли да се занимавате с малкия, докато ме няма вкъщи.“ Когато детето е по-големичко, може да опитате да ги оставяте двамата за по-дълго, но пак предложете нещо конкретно. Например:

„В събота най-накрая ще имате време да сглобите влакчето (автопистата, палатката), за което толкова мечтае нашето момче. Аз ще отида да помогна на мама (сестра ми, приятелката ми) за два часа.“ По този начин, като го предупреждавате по-рано, ще дадете възможност на мъжа си да се подготви емоционално за самостоятелните занимания с детето.

Второто основно правило е да не ги контролирате какво правят и как се справят. Забравете за джиесема си и не им звънете през две минути – така проваляте крехкото убеждение на таткото, че сте му гласували доверие да оставите детето с него. Ако има нужда от вас, той сам ще ви се обади, пише Журнал за жената.

Независимо дали имате син или дъщеря, бъдете сигурни, че бащата ще намери подходящи занимания за детето си. Не го ограничавайте, няма определени игри само за момчета или само за момичета. Нищо не пречи синът да помогне на таткото да изпържат филийки (например детето да топи хляба в яйцето), дъщерята – да поправят нещо вкъщи (например да завинтят дръжката на нейното шкафче с дрешки за куклата) или да измият дружно колата. Важното е това, което правят, да е безопасно за хлапето и двамата да се забавляват.

АПИ СЛИМ – Хапче регулира апетита и желанието за сладко!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар