Как да изчистим клавиатурата, филтъра на съдомиялната и още други трудно достъпни места

Най-вероятно има тесни и труднодостъпни места в жилището и колата ви, които предпочитате да отминете, вместо да се мъчите да чистите. Но има хитри и лесни начини да се отървете от мръсотията в тях. Да – дори и от тази в най-тесните пролуки.

Почистване на клавиатура

Почистване на клавиатура

Процепите на клавиатурата

Лесна за нацапване и доста трудна за почистване е клавиатурата на лаптопа или компютъра в тясното пространство между бутоните.

С помощта на прегънато на две лепящо листче за бележки може да се почистят улеите.


Рамките на прозорците

Ако нямате достатъчно удобен накрайник, с който да почистите процепите в дограмата, можете да използвате картонената ролка от употребена тоалетна хартия. Поставете я на тръбата на прахосмукачката и я прокарайте по коловоза, тя ще се сгъне в удачна форма, така че да се почисти и най-малката пролука.

Вентилационните отвори на колата

Доста неприятно и нехигиенично е, когато пътувате с кола на включен климатик, през пролуките за вентилация да се разпръсква прах.

С четка-гъба, купена от магазин за артистични принадлежности, можете да почистите прахта от малките отвори.

Щори с въртящи се ленти

Можете с ръце и парцал да бършете лентите една по една, но много по-лесно ще е да използвате клещи. Омотайте около дръжките им парцал, който привържете с връвчици или ластици на няколко места. С това приспособление минавайте лентите отдолу и отгоре, като ги прокарвате между омотаните с тъкан дръжки.

Филтъра на съдомиялната машина

Не изхвърляйте старите четки за зъби – те са много полезен помощник в почистването на труднодостъпни места и предмети. С помощта на сапунена вода и четка за зъби лесно можете да почистите разглобяемите филтри. Това е добър вариант и за дисплея на машина­та.

Отворите на климатика

Тънките процепи на уреда е добре да се почистват старателно от прахта. Добри резултати ще постигнете като първо почистите с прахосмукачка, доколкото това е възможно, и след това омотайте микрофибърна кърпа около тъп нож за масло. С така направения уред почистете вътре в процепите на климатика.

Детайли в колата

Някои фини детайли с дребни пролуки – като надписи на купето, например, трудно се почистват добре само чрез забърсването им с кърпа. Клечките за уши са удачен вариант за приспособление, с което могат да се избършат и най-дребните пролуки.

Релсите на душкабината

Едва ли на някого е приятно да ги чисти на колене и ръце. Има по-лесен вариант. Преди да започнете същинското чистене, покрийте релсите с хартиени кърпи, обилно напоени с оцет, за 30 минути. След като са престояли половин час, отстранете салфетките и почистете с малка четка, пише Журнал за жената.

Кранчетата на мивката

За да почистите това място, любимо на бактериите и плесента, отново използвайте стара четка за зъби, натопена в препарат за почистване или сапунена топла вода. Така ще можете да достигнете дори местенца, които не можете да видите.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар