Фън шуй съвети за дневната, банята и тоалетната

Семейната стая или дневната трябва да бъде удобна и неофициална. Мебелите трябва да бъдат обикновени и подредени по такъв начин, че да се увеличава чувството за уют и желанието за общуване.

Дневна по фът шуй

Дневна по фът шуй

Тази стая също трябва да бъде подредена, в нея не трябва да се допуска безредие. Семейните стаи често служат и за складове. Това не представлява проблем, ако съхраняваните в тях предмети са прилежно подредени и са на места, където не се виждат.


Много вероятно е начините, по които стаята се използва, да се променят с увеличаването на възрастовата граница на семейството. Една маса за тенис може да бъде заменена с маса за билярд, например, в процеса на увеличаване на възрастовата граница на семейството.

Всяка част от тази стая е свързана с различен член на семейството, както ба гуа показва. Предметите, принадлежащи на най-големия син от семейството, например, трябва да бъдат поставени в източната част на стаята. Предметите, принадлежащи към най-малката дъщеря, трябва да бъдат поставени в западната част и така нататък. Безредието в различни части на стаята ще доведе до усложнения в живота на човека, с когото е свързана съответната част.

Какво трябва да запомните?

За дневната

Най-важната позиция в дневната е по диагонал от главната врата на стаята. Това е най-добрата позиция за главата на семейството, тъй като тя означава, че той или тя владее нещата в дома.

Мрачните части от дневната оказват отрицателно влияние върху съответстващите им според стремежите на ба гуа сфери на живот. Използвайте лампи-щъркели или настолни лампи, за да осветите цялата стая без изключение.

Подредете мебелите из цялата дневна стая. Ако прекалено много мебели се поставят в едната част на стаята, това нарушава равновесието на стаята и тази претрупана страна може да натежи надолу и да ограничи съответстващата й сфера на живот.

Подредете мебелите така, че хората да могат свободно да се движат из стаята, без да изпитват чувството, че тренират „ходене с препятствия“.

Гърбовете на столовете, креслата и на канапетата не трябва да са обърнати към вратата/вратите на дневната. Хората, седящи на тези мебели, биха се чувствали несигурни и без опора.

Дневната трябва да бъде уютна и приветлива. Ще подпомогнете това усещане, ако столовете, креслата и канапетата са удобни, ако в стаята влиза достатъчно светлина, върху стените има предизвикващи наслаждение картини и укра­шенията в стаята привличат вниманието.

Гостите ви ще се почувстват по-добре, когато са с лице на юг или на изток. Слънчевата светлина ги прави по-ентусиазирани и разговорът протича по-гладко и интересно.

Баня и тоалетна

Баня и тоалетна

За банята и тоалетната

Тоалетната трябва да бъде колкото може по-незабележима.

Банята и тоалетната не трябва да се отварят право към вратата на някоя важна стая от другата страна на коридора.

Банята не трябва да се намира на края на дълъг коридор.

Вратите на баните и тоалетните трябва да се държат затворени.

Използвайте параван или стигаща до половината на височината на помещението стена, за да отделите тоалетната от банята, ако двете са в едно и също помещение.

Тоалетните не трябва да се намират по средата на къщата. Такова разположение излъчва отрицателна ци към всяка част на къщата.

Тоалетната не трябва да се намира близо до предната врата. Ако тя се намира близо до нея, отрицателната ци, идваща от тоалетната, ще се сблъска с положителната ци, влизаща в къщата през предната врата.

Източник: Фън шуй за дома от Ричард Уебстър

 Прочетете още по темата, като последвате линковете по-долу:

Защитете дома си и работното си място със съветите на фън шуй!

Определяне на личното магическо число, според фън шуй

Поставете в дома си символи на петте елемента във фън шуй! – част 2

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар