Вертикалните уреди пестят място, но не и средства

Съвременното домакинство е обременено от какви ли не механизирани помощници, призвани да улеснят къщната работа

prahosmukachka
Но често изпадаме в затруднение къде да поберем цялата тази техника. Затова напоследък все по-популярни стават компактните вертикални уреди.

Първи направиха пробив вертикалните прахосмукачки. Доскоро се смяташе, че те са подходящи само за бързо всекидневно почистване и по капацитет не може да се мерят с по-обемистите традиционни модели. Най-новите модели наред с пестеливата форма имат и друга полезна екстра – липсата на електрически кабел, който да ви се пречка, спъва и ограничава по време на чистенето. Водещи фирми предлагат безкабелни вертикални прахосмукачки, които успешно конкурират традиционните. „Те поддържат висока смукателна мощност, събират голямо количество прах и текстилни влакна за един работен цикъл.

Конструкцията им предполага циклонен тип на засмукване на боклука, а бързата циркулация на въздуха в контейнера осигурява ефективно обиране и на най-микроскопичните частици прах.

Вертикалната форма улеснява свалянето на контейнера. Заради издължената му форма той безпроблемно се изпразва направо в кофата за боклук, без при това да се вдигат облаци прах наоколо.

Липсата на електрически кабел не създава проблем – след зареждането на акумулатора на уреда, той може да работи до 10 часа на пълна мощност. Добре е обаче там, където го прибирате след чистенето, да има контакт, за да може да го включите да се зарежда.

Вертикалните модели имат още едно удобство -лесно се превръщат в малки ръчни прахосмукачки, тъй като почистващият накрайник заедно с контейнера за боклука може лесно да се откачи от тръбата и да се ползва за почистване на мебелите например.

Има и модели с режим на вибрация за изтупване на матраци и мека мебел. Някои са снабдени с функция за ултравиолетова стерилизация на почистваната повърхност. Подобни ек-стри превръщат уреда в нещо повече от прахосмукачка – с негова помощ може да се поддържа чистотата на матрака и постелното бельо по-дълго време. Освен това ултравиолетовите лъчи ефективно отстраняват акарите и алергените.

Благодарение на ергономичния наклон и формата на ръкохватката вертикалната прахосмукачка лесно се управлява с една ръка, без да натоварва излишно мускулите и гърба.

Вертикалната форма и безжичната технология са на път коренно да променят и традиционната представа за вентилатора. Най-новите конструктивни решения са от колонен тип, безжични, с автономен режим на работа до 10 часа. Такъв вентилатор може да бъде поставен на което и да било място в дома и да бъде управляван с дистанционно. Уредът е с вграден акумулатор, пести ток и работи в импулсен режим, за да поддържа през определени интервали комфортна атмосфера в помещението.

Вертикалният вентилатор е вдъхновен от появилия се преди него колонен тип мобилен климатик. Най-новото попълнение в гамата от уреди за климатизация и очистване на въздуха е вертикалният кухненски абсорбатор, пише „Всичко за семейството“. Той представлява колона, която излиза от кухненския плот при необходимост и засмуква изпаренията от готвенето.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар