Все още има жени, които не знаят как да се грижат за боядисаната коса /ВАЖНИ СЪВЕТИ/

Боядисването отдавна е част от прическата, а не начин да се скрие побелялата коса

kosa
Колкото и да е качествена боята, тя неизбежно изтощава. Необходими са специфични грижи, за да се съхрани както структурата на косъма, така и красотата му. Не е задължително да купувате скъпи препарати, домашни маски също ще свършат работа. Важно е обаче процедурите да се правят редовно. Грижата започва веднага след боядисването.

Почти във всяка боя има амоняк, с помощта на който боята се прикрепва здраво към косъма. Препаратите без него или струват скъпо, или не постигат траен резултат. Но амонячната боя предизвиква люспенето на повърхността на косъма. Люспите пък пречат за доброто проникване на цвета. В салоните се използват специални кондеционери, затова косата изглежда красиво. Но действието им изчезва след първото измиване на косата с шампоан. Затова е необходимо грижата да продължи.

Добре е след процедурата да използвате специални шампоани и балсами за боядисана коса. Препоръчително е да са от една марка, защото са създадени да се допълват взаимно. Съставките им имат засилено подхранващо действие и влияят върху трайността на цвета.

При боядисана коса бъдете особено внимателни със сешоара. Никога не го включвайте на най-силната степен. Горещият въздух нарушава структурата на косъма, която и без това е нарушена.

След боядисването е добре известно време да не ходите на басейн – около 10-ина дни. Хлорът влияе отрицателно и на здравината на косъма, и на боята. След това използвайте шапка, която е препоръчителна и без да е боядисана косата.

И при светла, и при тъмна коса трябва редовно да подстригвате връхчетата. Заради боядисването косата е суха, краищата се цепят и прическата изглежда разпиляна. С гореща ножица (специален уред, достъпен и за домашна употреба) може да защитите косъма от разрушение.

Два пъти в седмицата правете подхранващи маски, най-добре натурални. Ако искате да си приготвите сами, ви трябват 2 с.л. горчица, 2 с.л. зехтин, 2 ч.л. захар и 1 с.л. вода. Смесете съставките добре и нанесете в корените на косата. Сложете шапка за баня и стойте така 1 час. Ако почувствате парене, измийте се по-рано. Тази рецепта възстановява сухата коса, ако се прави през 10 дни.

Щом усещате косата прекалено изсушена веднага след боядисването, ще я възстановите най-добре с маска с кисело мляко. Към 4 с.л. изцедено добавете 1 с.л. мед и 1 жълтък. Нанесете с четка, сложете шапка и измийте след половин час.

Често боядисването засилва падане на косата. За да спрете процеса, използвайте настойка от червени чушки. Нарежете две наситно и залейте със спирт, докато ги покриете добре. Дръжте на тъмно и след седмица прецедете. Преди използване разреждайте настойката в съотношение 1:10. Втривайте лосиона в корените преди сън. Не е нужно да миете косата, спиртът ще се изпари до сутринта. Процедурата може да се прави до 3 пъти в седмицата.

Освен да се подхрани и възстанови здравето на косата, със сигурност искате и да запазите цвета за по-дълго. Ще ви помогне маска от 1 чаша кисело мляко и 1 пакетче безцветна къна. Смесете добре, нанесете на косата и измийте след половин час. Повторете след седмица. За дълготраен цвят помагат и различни отвари. За блондинки е подходяща лайката. Брюнетките могат да използват черен чай или кафе. След това задължително измийте косата, но само с вода.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар