Как детето да се научи да прибира играчките си

Сигурно всеки е минал през трудната фаза на това обучение – да накарате децата си да свикнат да си прибират играчките. Не е лесна задача и затова има най-различни решения, които зависят и от стила на възпитание, и от особеностите на самите деца.

Детето и играчките

Детето и играчките

Да си спомним някои от тях:

  • прибирате сами, след което до половин час децата отново са извадили всичко
  • стимулирате ги с обещание после да почетете книжка или да гледате филм
  • предупреждавате, че през нощта неприбраните играчки имат навика да бягат от децата…


И така нататък… Не забравяйте, че е важно да сте предоставили удобни места за прибиране на играчките, да поставяте задачата ясно… Сигурно вие имате достатъчно оригинални подходи, защото този проблем изисква време и нетрадиционни решения. И все пак, има играчки, които просто не се налага да се прибират. Спокойно можете да направите такъв подарък на детето си – ще провокирате интереса му, всеки ден ще измисля нещо ново, пък и в дома ви ще се появи ново правило – за играчките, които не трябва да се прибират.

Ето за какво става дума:

Палатка или пластмасова къщичка – децата приемат произволен вариант на временно убежище. Все пак, за него това е първата лична „недвижимост“. Момченцата си устройват там например автосервиз, момичетата – салон за красота…

И всеки ден в това ново убежище се случват различни неща, тестват се различни професии и начин на живот.

Сух басейн – децата могат да се „къпят“ не само през лятото. Има чудесни детски басейнчета с различни форми и цветове. Сложете го в детската стая. Ще попитате: какво да прави там? Не го пълнете с вода, разбира се – напълнете го с шарени пластмасови или дунапренови топки – децата ще са във възторг, пише Журнал за жената.

Спортен кът – хлапетата обожават да скачат, да висят, да се катерят. Така че – малка шведска стена, въже, люлка – те имат нужда от това. Има спортни кътове за деца със сглобяеми елементи – така можете да променяте елементите от време на време и на детето няма да му доскучае.

Меки кубчета – не, не става дума за малки кубчета, които се събират в детската длан, а за гигантски кубове. От тях може да се построи истинска крепост, да се изгради лабиринт… Тези кубове са и прекрасни табуретки, на които децата могат да посядат за отмора.

Опитайте нещо такова – можете, разбира се, да измислите нещо съвсем друго, но нека то да дава много възможности за вихрене на фантазията и да не изисква прибиране. Така хем ще се улесните, хем детето ще е доволно, че има нещо, за което вечерната задача „прибери“ не важи, хем тази необичайна иг­рачка ще кара детето непрекъснато да измисля нещо ново. Плюсовете не са малко.

ВИТАЛЕ КИДС – номер 1 пробиотик за деца!

Най-добрият пробиотик за деца! СЪДЪРЖАНИЕ Всяко драже съдържа 1 млрд бифидибактерии.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар