9 отговора на 9 „защо“ на свръх притеснителните майки

Майките често се чудят на някои бебешки реакции и дори да си измислят несъществуващи проблеми

zalepeno-dete

В повечето случаи става дума за най-естествено поведение.

1. Защо ака, щом го сложите да суче?

Рефлексът за освобождаване на дебелото черво е тясно свързан с приемането на храна. Затова щом поеме няколко глътки мляко, бебето ака. Майчината кърма бързо се преработва от организъма, понякога то се изхожда и по десет пъти на ден. Няма причина за притеснение, с времето ситуацията ще се регулира.

2. Защо пипа коленете си?

Това е нормално за 3-4-месечното бебе и не е знак, че го болят. Скоро ще може да хваща и ходилата си, даже ще ги слага в устата си. Така опознава тялото и усъвършенства движенията си.

3. Защо се кара на играчката?

Уж си играе, а изведнъж усещате раздразнение в гласа му. Дрънкалката бързо омръзва и трябва да дадете друга. Най-добре е да скриете част от играчките и през няколко дни да ги сменяте.

4. Защо плаче по време на разходка?

Много е възможно да ви информира, че му е горещо. В страха си децата да не настинат, много майки ги навличат. Друга вероятна причина е, че няколкомесечното бебе не вижда от количката интересния свят наоколо. Може да му повдигнете възглавничката. Ако и това не помага, нищо чудно да не му харесва в количката. Ще трябва да прибегнете към алтернативни аксесоари за разходка – например специалните шалове, които позволяват бебето да е-съвсем близо до мама.

5. Защо слага всичко в устата?

След раждането устата и езикът са единствените части от тялото, с които бебето борави добре. Започва първо с лапане на ръцете – защото са си негови и са му близо. Постепенно хваща предмети, които също хапе. Така опознава света.

6. Защо дърпа дрешките си, докато го преобличате?

По същата причина, заради която дърпа косата ви и всичко, до което може да стигне. Нещата, които вижда около себе си, са му интересни и трябва да ги докосва, да ги види отблизо, да опита вкуса им.

7. Защо издава дивашки писъци?

Ако доскоро само е гукало, 6-месечното бебе вече повтаря звуци и всеки ден може дави изненадва с по-високи децибели. За да проговори, малкият човек първо упражнява говорния си апарат, опознава възможностите му и с огромен ентусиазъм го тренира.

8. Защо пружинира, когато го хвана под мишниците? 7-месечното дете започва да се отблъсква с крачета, когато усети твърда повърхност. Това е много важна тренировка – благодарение на нея след известно време ще проходи.

9. Защо хвърля играчките си? Нормално е 8-месечното бебе да изхвърля играчките от леглото, кошарката, количката и да ги наблюдава как падат, пише „Всичко за семейството“. Така то се учи, че всяко действие има определен ефект. С тази игра развива движенията на ръцете си и опознава принципите, по които функционира светът.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар