Само за тийнейджъри: Как да разберем, че приятелят ни има проблем?

За истинските приятели не е достатъчно да се забавляват заедно и да си пращат яки клипчета в чата

dobar-priyatel
Необходимо е да си усещат настроенията и да реагират правилно. Вашето разбиране би могло да е от голяма полза за ваш приятел, който има проблем.

Симптом, че има нужда от помощ, са опитите му да привлече внимание по необичайни начини. Ако забележите, че започва да се облича само в черно, или пък обратното – прекалява с крещящите цветове, вероятно има проблем, за който не говори. Приятелят ви системно отказва излизане, крие се от социалните мрежи и обичайните ви дейности? Намерете начин да поговорите какво се случва. Друг сигнал са прекалената раздразнителност или критиката за дребни неща.

Проблемите може да са всякакви – с родителите или между самите родители, комплекси, свързани с външността, с отношенията в класа или компанията, самота, чувство, че никой не го разбира, любовни терзания. Дори е възможно приятелят ви да няма конкретен повод, а просто да е изпаднал в депресия.

Много е важно да намерите точното време за разговор, за да не постигнете обратния ефект. Не се лъжете, алкохолът няма да помогне да поговорите разумно. Като изберете момента, предварително си намислете как ще подходите, а може и да се посъветвате с възрастен, ако прецените, че положението е сериозно. Важно е да го предразположите, да покажете, че може да ви има доверие и самите вие ще проявите цялото търпение, на което сте способни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар