Как да отслабнем с домакинска работа?

Шетането у дома е полезно за фигурата и помага да поддържаме здравословни килограми. Британски учени изчислиха колко калории горим, когато почистваме пода, лъскаме банята или пускаме прахосмукачка.

домакинска работа

Да отслабнем лесно с домакинска работа

Оказва се, че някои от домашните ни задължения са по-ефективни от фитнес. Така например чрез излъскването на банята се сбогуваме с 256 калории, което се равнява на 20 минути на велотренажора. Ако решите да избършете прахта, насъбрала се по мебелите в дома ви, ще изгорите 166 калории.

С толкова се сбогуваме и при 20-минутна аеробика. Колкото по-големи чистофайници сте, толкова по-слаби ще бъдете, смятат авторите на проучването.

Обстойното почистване на дома с прахосмукачка унищожава 175 калории, колкото си отиват и при 20-минутно бързо бягане, пише „Телеграф“. Почистването с парцал на пода гарантира още 259 калории по-малко. С точно толкова ще се разделим при 15-минутно интензивно бягане.

При миенето на прозорците, което си е същински фитнес за мускулите на ръцете, си отиват 231 калории.

Когато се приготвяме за офиса, също можем да се вталим, защото при гладене човек освобождава 157 калории, което се равнява на 30-минутна водна аеробика.

Ако решим сами да изчистим колата си, а не да я закараме на автомивка, това осигурява унищожаването на минимум 314 калории.

При пране, простиране, гладене и сгъване на чистите вече дрехи изгаряме 148 калории, които са еквивалент на 40 минути силова тренировка, изчислиха специалистите, съобщи „Дейли мейл“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар