Закъснявате постоянно? Ето какво трябва да промените!

Натоварени с куп задължения – домакинство, семейство, работа – нормално е да изгубите представата си за време. Понякога часовете така шеметно летят, че човек не усеща кога са се изнизали. Но ако се вслушате в съветите ни, следващия път ще смаете всички, като отидете навреме на срещата.

Възлагайте задачи и на останалите вкъщи. Претоварени сте със задачи, които на всяка цена се налага да

закъснение

Ако постоянно закъснявате, трябва да промените някои неща

свършите? Потърсете помощ! Децата и съпругът ви могат да поемат част от домашните задължения. Ако всеки се включи с нещо, вие ще бъдете облекчени.

Решенията: възпитайте у децата си чувство на отговорност. Окачете някъде вкъщи списък със задачите, които те трябва да изпълняват: сервиране и отсервиране на масата, миене на съдовете, почистване и подреждане на стаите, изхвърляне на боклука. А когато изникне нещо непредвидено, не го поемайте задължително вие. Възложете го на някое от децата или на съпруга си.

Научете се да чакате търпеливо. Може би умишлено закъснявате, защото не обичате да чакате другите? За вас това е ненужна загуба на време.

Решенията: оползотворете времето си в чакалнята пред лекарския кабинет, като четете вестник или списание. В офиса пък, ако пристигнете по-рано, ще можете спокойно да пиете кафе с колегите, да прегледате пресата, да си припомните какво ви предстои за деня, да побъбрите. Няма нищо по-добро от това да работите без стрес!

Елиминирайте маловажните задачи. Преди да се впуснете в някаква дейност, помислете добре дали наистина е неотложна и дайте приоритет само на наистина важното.

Решенията: съгласете се, че бельото, чорапите и хавлиените кърпи могат и да не се гладят. Приберете ги в гардероба, без да полагате това излишно усилие. В офиса си отреждайте кратки паузи – така ще работите по-ползотворно, иначе има риск да грохнете от умора.

Ставайте 15 минути по-рано. Докато помагате на все още малките си деца да се измият, облекат и закусят, а и докато вие самите се приготвите, не усещате как времето се е изтърколило… И ето, че пак закъснявате.

Решенията: подгответе дрехите на децата от вечерта, както и вашите. Навийте будилника да ви събуди четвърт час по-рано. Така ще имате аванс от 15 минути. И още нещо: погрижете се будилникът ви да звънне отново половин час преди времето, когато трябва да излезете, за да ви напомни, че минутите изтичат.

Предвиждайте неочакваните ситуации. Приятели са ви телефонирали, че ще минат да се видите, но попадате в задръстване и се притеснявате, че няма да ви остане време да приготвите вечеря.

Решенията: винаги имайте под ръка замразени пици или някакви други полуфабрикати, колкото и да не са здравословни (със сигурност са по-безвредни от стреса), както и спагети, кашкавал, филе и една-две бутилки вино.

Така ще си спестите препускането в последния момент по магазините, пише „Журнал“. А в офиса, ако звънне телефонът точно когато тръгвате, не вдигайте слушалката, за да не се забавите допълнително.

Анализирайте закъснението си и ще намерите решението!

– Ежедневието ви е твърде натоварено

– Не сте мотивирани за предстоящите ви задачи

– Подценявате времето, което ще ви отнемат активностите ви

– Искате да си придадете важност

– Обичате да ви чакат

– Депресирани сте

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар