Той печели по-малко от вас: проблем ли е това

Важен фундамент на доброто семейство е споделянето не само на радостите, но и на отговорностите

mazh-samochuvstvie
Постарайте се да взимате заедно със съпруга си всички решения, свързани с образованието на децата, поддържането на дома, по-значимите покупки и прекарването на свободното време. Така ще го убедите, че мнението му е важно за вас, защото държите на него. Избягвайте да изтъквате, че вие сте тази, която финансира по-значимата част от начинанията.

Бихте могли да избегнете конфузните ситуации, като си отворите обща банкова сметка. Според статистиката две трети от двойките изцяло обединяват доходите си, без да броят кой колко внася. Подходите ли по този начин, партньорът ви няма да е принуден да ви иска пари на касата на някой магазин или, още по-лошо, да се окаже, че изобщо не може да плати нещо със свои лични средства.

Според същата статистика 18% от двойките обединяват само част от доходите си. Обикновено това става, като отворят обща банкова сметка, в която всеки внася определена сума, пропорционална на заплатата му. С тези пари се поемат големите харчове – разходите за децата, наемите, кредитите, режийните. Всеки използва оставащите му средства, както намери за добре. Този подход също не е лош, защото позволява на жената да поеме по-голямата част от разходите, без да унижава партньора си и като му оставя известна финансова свобода.

Желателно е да не обсъждате доходите си със странични хора, а даже и с близките си, пише „Всичко за семейството“. Рискувате да започнат да го гледат пренебрежително или да ви съветват да внимавате колко давате, за да не се окаже в някой момент, че на него всъщност му е много удобно да харчи повече, отколкото печели.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар