Запознайте се с красивото цвете Агапантус (Agapanthus)

Агапантус е от сем. Агапантови. Представляват многогодишни тревисти растения с месести коренища. Листата са плътни, тесни, достигат височина 50-70 см. Листните пластини образуват прикоренова розетка.

Дори когато растението не цъфти, то привлича вниманието с пищните си зелени листа. По време на цъфтежа агапантусът развива дълъг цветонос, който може да достигне височина до един метър.

Агапантус със сини цветове

Агапантус със сини цветове

Цветовете на растението са събрани в едри чадърести съцветия в бяла, синя или синьо-лилава краска. Цъфти от юли до септември, при добри грижи – обилно. Отглеждането на това растение не е трудно, ако можете да го съхранявате през зимата в прохладно помещение. Растението се сади в голяма саксия или кашпа, тъй като е достатъчно едро. Агапантусът може да украси стаи, балкони и стълби. При внасянето на торове едрите екземпляри могат да развият от 20 до 200 съцветия. Агапантусът расте добре само на слабо кисели и кисели почви, ако е варовикова почвата, на повърхността на субстрата може да се появи бяла кора. Използвайте само престояла вода.

Цветът на агапантуса

Цветът на агапантуса

Местоположение

Температурата за това растение трябва да е умерена. През зимата е 10-12 градуса, минимум 6 градуса. Агапантусът е светлолюбиво растение, но може да понесе и полусянка, но няма да цъфти.

Красив бял агапантус

Красив бял агапантус

Грижи

В периода на растеж почвата трябва да бъде винаги влажна. През зимата се полива рядко. От май до август се подхранва със специални торове за цъфтящи стайни растения, през всеки 2 седмици. Не се нуждае от опръскване, но при прекалено сух въздух в стаята може да бъде нападнат от акари. Не се нуждае от пресаждане, докато растението не започне да излиза от саксията. Обикновено това се случва на 3-4 години. Корените не трябва да се подрязват по време на пресаждането. Почвата се състои от 2 части чимовка, 2 части тор, 2 части листовка и 1 част пясък. Задължително сложете добър дренаж.

Размножаването става чрез делене на храста и чрез семена.

Калохортус (Calochortus) е много красиво градинско цвете! Прочетете как се отглежда!

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар