Той така и никога не се зарадва на мой успех

1230534895711389146_m
Първата му работа, когато постигна нещо, е да ми развали настроението

Моята история е такава: вече близо 8 години сме заедно. Не сме женени. В началото всичко беше нормално докато един прекрасен момент майка му се намеси в отношенията ни и ме обвини в неща, които и не съм си помисляла.

Между другото, той е много ревнив и постоянно мисли, че се срещам с други. Аз все още съм студентка и винаги, когато ходя на изпити, той ми задава едни въпроси от сорта: „След изпит къде ще ходиш? В някое студентско общежитие ли ще те водят?” и т.н.

И това вече продължава цели 4 години със задаването на тези въпроси. А когато вечер се видим и евентуално не направим секс, става скандал. Повтаря ми се, че съм била с друг след изпита. Това адски много ме натъжава, защото аз се боря за някаква цел в живота, а той ми потъпква самочувствието.

Един път не съм усетила радост от негова страна за някой мой успех. Наскоро защитих дипломна работа и му се обаждам по телефона да му е похваля, че съм защитила успешно, а той ми зададе въпроса сега с кого ще го отпразнуваш. Дори не ме попита как ми е минала защитата. А аз бях толкова щастлива, а той какво… Отново ми потъпка самочувствието с думите „и сега какво, надуваш ми се, че си вече висшистка“. Това направо ме уби.

Има още хиляди такива изказвания, които ме нараняват и ме сриват с земята. Питам се: „Не може ли поне един път да е доволен от моите постижения“, да се зарадва когато съм щастлива и аз.

Вече не знам дали го обичам или съм по навик с него. Но когато не е до мен аз постоянно мисля за него и имам чувството, че ще се побъркам ако остана сама.

Не знам дали имам бъдеще с този човек. Страх ме е да се обвържа с нещо повече с него.

Просто не знам, може би вижда, че търпя на всичко и си прави с мен каквото си поиска.

Светла Тодорова, София

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

6 коментара

 1. vili says:

  Разкарай го този злобар,но първо си намери друг,и успех!

 2. Веселка Спасова says:

  Нямаш бъдеще с него, бъди сигурна в това !

 3. Евелина says:

  E какво бъдеще мислиш че можеш да имаш с тоя човек,след като нямаш настояще??? Момиче… Животът е само един,и със сигурност ти го обичаш за да го търпиш това положение с години… Но помисли си… Заслужава ли си да си пилееш младостта с някой ,за когото си боклук..или поне се държи с теб като че си измет????

 4. Евелина says:

  И времето лети!!!

 5. fahrenheit says:

  Разкарай го тоя паляк и повече не го мисли!!!Дай ми телефонен номер да се свържа с теб.

 6. The Reaper says:

  Хвърляй го тоя боклук. Напълно позната ситуация. Това са хора, които сами не могат да постигнат нищо в живота си или не могат да поправят и най–дребните си грешки, или не могат да се справят с нито един проблем и смятат, че другите са длъжни да ги компенсират постоянно заради собствените им пропуски. Техните „страдания“ винаги са най–големите и най–тежките, винаги искат да са център на внимание и да бъдат съжалявани и обгрижвани, но когато стане дума за някой друг, са абсолютно неспособни даже и на елементарна емпатия. Прилагат двойни стандарти за всичко и за всички и вменяват вина при всеки удобен момент. Не заслужават нищо друго, освен да бъдат захвърлени като боклуци и да останат съвсем сами.
  P.s. радвам се истински за теб и успехите ти! Горе главата, да не ти пука въобще и продължавай напред! :)

Добавете коментар