Той ми призна, че е влюбен в мен и така приятелството ни пропадна

39fd7dc600000578-3897822-image-a-51_1478099330998
Сега вече дори не се поздравяваме

Тази история е доста странна и ме поставя в много неудобно положение, надявам се някой да ме посъветва, защото тук става въпрос не просто за една любовна връзка, а за приятелство, на което държа много.

Така, 12 клас съм и едно от момчета в класа е влюбено в мен, общуваме си от известно време, излизахме няколко пъти на кафе, на кино, на сладкарница, но всичко беше просто между съученици, само преди година не си говорехме, в смисъл – на Здрасти, Как е, Чао, но някои неща около училище ни сближиха.

Станахме добри приятели, споделяхме си доста неща, беше ни приятно заедно. Преди месец това момче най-неочаквано ми призна, че е влюбено в мен и, че ме харесва много, искаше да станем гаджета.

Аз знаех за неговите чувства много от отдавна, но не исках те да прераснат в нещо повече от приятелски, казах му, че той за мен е добър приятел, но нещата няма да се получат, от този момент не ми е казал нито дума, вече месец, не се поздравяваме дори… кажете какво да направя, това неговото наранено самочувствие ли е?

Чувства се тъпо, че ми е признал и аз съм му отказала? Не знам аз ли трябва да отида при него и да говоря с него (за какво и как) или да чакам нещата просто да се оправят сами (не знам как ще стане това обаче)?

Във всеки случай мисля, че дори той да не иска да има същите приятелски отношения с мен, би трябвало поне да се държим като съученици, това негово поведение ми изглежда глупаво… Какво ще кажете вие?

Снежана Георгиева, София

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар