Как да накарате свекървата да ви заобича?

Надали наричате майката на мъжа си с грозното „свекървещица“ или“ малко по-мекото свекървище

svekarva
Може би сте от жените, които си задават въпроса как да накарам свекървата да ме заобича? Спокойно, него си го задават не само младоженки, а и жени с дълъг брачен опит. Отговорът на психолозите започва с уточнение – не да те заобича, а да те приеме. Това може да се постигне с много такт и търпение. Защото винаги ще си останете две жени в битка за сърцето на един мъж. За свекървата сте пряка конкуренция, каквото и да правите.

Превърнете конкуренцията в сътрудничество, препоръчват психолозите. Само тя умее да сготви любимите кюфтета на мъжа ви? Ами поискайте рецептата, а най-добре пригответе кюфтетата заедно. Свекървата вижда в своя син малко момченце, за което трябва да се грижи. Съгласете се, че все пак е права. Мъжете до края на живота си остават деца. Възпитавайте в него това, което смятате за нужно, но постепенно, без ултиматуми. Споделяйте със свекървата своите преживявания и ще видите колко лесно тя ще премине на ваша страна. Даже ще започне да изисква от сина си това, което ви е необходимо на вас.

Вие и свекървата сте два различни свята. Възможно е просто нейното разбиране за благополучие да е различно от вашето. Разговаряйте с нея като жена с жена и ще можете да почувствате причините за нейното поведение. Според специалистите способността да видиш в друга жена положителни черти е начало на мъдростта и зрелостта.

Първо мислете, после говорете. Забравете за фрази от сорта “ А знаеш ли какво направи синът ти“. Тя ще го приеме като упрек, че не правилно го е възпитала. Ако свекървата иска да направите нещо, което не ви е по-вкуса, използвайте изрази, изразяващи отношението ви към ситуацията: “ Ще ми бъде трудно да отида там, прилошава ми от слънцето“. Думи, които крият предубеждение към нея, не са правилният избор: „Казваше ми мама, че ще стане така“, „Всички мамини синчета са такива“.

Меко казано, никоя свекърва не е идеална. Това е доказан факт, но то по принцип няма идеални хора. Има няколко кризисни проблема, който провокират раздор в и без това крехките ви взаимоотношения. Научите ли се да се справяте с тях, останалото е дреболия.

Учи ви как да гледате децата си. Ако при появата на внука/внучката, свекървата реши да се прояви като експерт, бъдете готови за безкрайни съвети. Няма да хареса нито как приспивате бебето, нито как го храните, нито как го възпитавате. Това е продиктувано от желанието й да е необходима, да се чувства полезна. Не забравяйте, че бабата обича внучето дори повече от детето си. Така че иска то да е добре, а не да му навреди. Не премълчавайте проблема, но и не вдигайте скандали. Най-добре е да използвате хитрост, пише „Всичко за семейството“. Нека тя си каже мнението, а вие слушайте, кимайте с глава, пък след това си правете това, което си знаете.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар