Как да се справим с калта при лошо време – брилянтни съвети!

Да запазим себе си, дрехите и дома чисти в сезона на калта и влагата, както и да облекчим живота си в това некомфортно време, невинаги е лесна задача. Но има начини да си спестим поне малко от усилията, че и от „прилежащите“ към това изхабени нерви… Ето 5 много полезни идеи в това отношение.

Съвети за лошото време

Съвети за лошото време

Изсушаваме мокрите дрехи

Ако детето ви (или друг от семейството) е шляпал през локвите в проливен дъжд и резултатът са чифт (или повече) прогизнали маратонки, можете лесно да ги изсушите, като ги поставите в стара калъфка за възглавница и ги пуснете на програмата с най-ниска температура в сушилнята.


Поправяне на счупен чадър

Тъканта на чадъра се е извадила от някои от спиците, които я придържат, и нямате друг чадър на разположение, а навън вали… Лесно и бързо ще го поправите с игла и малко конец за почистване на зъби. Вденете конеца и пришийте плата с няколко шефа около пръчката. Издръжливият конец ще ви свърши работа, докато успеете да си купите нов чадър.

Предпазване на телефоните на децата

Пригответе няколко пликчета с цип, които да съхраняват съкровищата на мъниците. Обяснете им как се ползват и кои неща е добре да прибират вътре, за да не пострадат от влагата. Часовниците и телефоните, разбира се, са първи в списъка с вещи за специално съхранение – освен че са скъпи, повредите им костват и редица други проблеми, пише Журнал за жената.

Замаскиране на миризмата на плесен

Поставете няколко капки от уханно етерично масло (например ванилия, мента или портокал) на вентилационните отвори или въздушния филтър на климатика. Така цялата къща ще се ароматизира приятно и няма да се усеща миризмата на спарено и плесен, която носят обилните дъждове.

Справяне с хлъзгави подове

В дъждовното време, когато няма как да се играе на площадката или в парка, е обичайно дечицата да се събират по домовете на приятелите си. Когато няколко хлапета влязат в антрето и от техните обувки, якета и раници капе вода, добре е да сте си приготвили пликове за всяко дете, в които да съберете мокрите им принадлежности, така че да не се образуват опасни локви, в които някое от децата може да се подхлъзне. А и за да не се разнасят влагата и мръсотията и навътре в къщата по другите помещения.

Как да се забавлявате при лошо време

Можете да разнообразите времето на по-малките хлапета, които са отегчени от по-дългото седене у дома в дъждовните дни, с една наистина сладка игра. Вземете клечки за зъби и бонбони маршмелоу и от тези два „строителни материала конструирайте чрез набождане различни фигури. Използвайте въображението си: може да са сгради, животни…

А накрая може да хапнете и по някое от творенията, лошо няма.

С по-големите деца можете да си играете на телевизионно интервю. Не само ще е забавно, но можете да чуете и някои доста полезни съждения от хлапетата. С помощта на камерата на телефона ви направете видео, в което едното е гост, а другото – телевизионен водещ. Може първо вие да задавате въпроси на детето (децата) от типа: „На каква Възраст хората порастват?“ или „Кое ни прави добри приятели“ и др. След това си разменете ролите – оставете децата да задават въпроси на вас. Не излизайте от приятелско-шеговития тон – така накрая, освен че ще разсеете скуката, ще си имате и хубав спомен, който след години ще гледате с удоволствие.

Снимки: clevernettle.com

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар