Как да използвате лепило за хубава украса? И за още …

Моментното лепило е универсално средство, което може не само да върне към живот счупени и повредени предмети, но и да ни помогне да изпълним някои малки дизайнерски проекти у дома.

Украса с балон

Украса с балон

Украса с балон

Вземете хартия и изрежете форми на листа. Оцветете ги и ги залепете върху балон. Оставете да изсъхне напълно и спукайте балона! Получавате оригинална украса!

Направете си акрилна боя

Искате да декорирате стъкло, теракотена плочка или друг предмет у дома, но нямате акрилни или витражни бои? Това не е проблем: добавете ПВА лепило към акварелна боя в съотношение 1:1 и ще получите боя, която е подходяща за рисуване практически върху всяка повърхност, включително керамика и плат. Вместо акварелна боя, можете да използвате и стара козметика – сенки или руж, които ще придадат на вашите декорации необичайни оттенъци и резултатът ще е много ефектен.


В съчетание със сода

Оказва се, че тандемът на супер лепилото и содата „съживява“ и възстановява почти до първоначален вид счупените вещи – особено пластмасовите. Добре е първо да фиксирате детайлите с лепило, да изчакате 60 секунди, после да насипете сода върху лепилото и още веднъж да намажете с лепило отгоре. Направете това върху двете счупени парчета, които ще слепвате. Така любимата ви вещ ще ви послужи още дълго.

Важно: не използвайте тази идея за залепване на посуди на места, до които се докосва храната, пише Журнал за жената.

Тенджерите – като нови

За да почистите старата тенджера или тиган, които са твърде загорели отвътре и имат налепи, можете да се възползвате от интересна и ефикасна рецепта за почистване на основата на лепило. В 4 л кипяща вода добавете 1/3 настърган домашен сапун и 1 с. л. лепило. Разбъркайте получената смес и излейте в тенджерата. Оставете я на котлона да ври 30 минути – така черният нагар и мазните налепи лесно ще се отделят от тенджерата.

Хитър начин да отборите бутилка вино

Има случаи, в които бутилката вино е налице, но… нямате тирбушон. В тази ситуация може също да се използва секундно лепило, като ви е нужна и стара тапа от бутилка вино – те чудесно могат да заместят липсващия тирбушон. За да отворите бутилката вино, вземете старата тапа, нанесете от едната й страна секундно лепило на тънък слой и плътно я залепете към тапата в бутилката. Изчакайте лепилото да изсъхне и, като придържате бутилката, издърпайте тапата.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар