Как да бъдем по-ефективни на работното си място? /ценни съвети/

Много често губим излишно време, когато сме на компютъра. А задачите се трупат и това ни тормози… В основата на този проблем могат да лежат различни причини, но във външната й проява винаги има едно общо нещо: импулсивното поведение. Знаете, че трябва да свършите нещо важно в срок, но не можете да

на работното място

Как да направим работата си в офиса по-ефективна?

преодолеете инерцията си да отлагате (например уж сядате да работите на компютъра, но първо решавате да прочете мейлите и новините и така прекарвате цял ден в различни сайтове).

Как да се преборите с това поведение?

– Осъзнавайте по-добре действията си. Можете да правите каквото си искате, но трябва да се отчитате пред себе си. Съзнателното отношение ще ви помогне – избирате да четете новини два часа, но после ще работите четири часа, защото трябва да свършите нещо важно.

– Мислете рационално. Не сядате да пишете служебно предложение, защото се притеснявате, че може да ви откажат? Но ако не го представите, нямате никакви шансове да го приемат. Необосновани страхове и необмислени желания пречат на работата ви.

– Отговаряйте за решенията си. Важно е да разберете, че всеки носи отговорност за избора си, дори когато е неосъзнат. И отказът да свършите нещо също е ваш избор. Когато искате едно, а правите друго, решението е ваше и последствията са на ваш гръб.

– Контролирайте поведението си. Невинаги имаме власт над чувствата си, но можем да управляваме действията си. Накрая е важно не какво искате или преживявате емоционално, а какво правите и не правите.

И няма значение какво определя поведението и достиженията ви – моментните обстоятелства, желязната ви воля или отличните ви знания.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар