Лесни и достъпни средства при конюнктивит

Зачервени, парещи очи? Този възпалителен процес се дължи на алергени, бактерии или други микроорганизми, които попадат и се разбиват върху мембраната, покриваща бялата част на окото. Има лесни начини за бърза защита срещу конюнктивита. Лесни и напълно достъпни!

Конюнктивит

Конюнктивит

    • Измийте очите си с физиологичен серум, за да премахнете всякакви нежелани частички. Използвайте кръгли памучни компреси, напоете ги със серума и измийте всяко око в основата на миглите. Ще избегнете напълно риска от допълнителна инфекция, ако „изкъпете” очите с антисептичен колир. Повторете процедурите 4-5 пъти през деня.
  • Сменяйте калъфките на възглавниците. Всеки очен лекар ще ви каже, че в техните фибри гъмжи от алергени, вируси и бактерии. Ако при конюнктивит не ги сменяме ежедневно, ние се самозаразяваме и това може да продължи безкрайно дълго. Конюнктивитът може да изглежда победен в края на деня, но през нощта се подхранва наново от възглавницата.
  • Прицелете се точно във виновника за конюнктивита. Ако той представлява алергична реакция към пролетните и летните полени, използвайте антихистаминов колир, а ако е резултат от вирусна или бактериална инфекция, ви трябва противовъзпалителен колир.
  • Пийте екстракт от семки на грейпфрут заради неговия антибиотичен ефект. Освен това мощните флавоноиди, които са част от съставките му, подсилват имунитета и така влияят благотворно при вирусен конюнктивит. Нужни са ви по 30 капки, разтворени в чаша вода три пъти дневно.
  • Ако не става по-добре, не отлагайте консултацията с очен лекар, особено при силни болки в окото или изтичане на гноен секрет, както и ако възпалението продължава повече от три дни.

Има ли връзка с ечемика на окото?

Да, двата проблема могат да бъдат свързани. Локалният възпалителен процес, какъвто е ечемикът, предизвиква дразнене и сърбеж на клепача. При неволно докосване, притискане или почесване, инфекцията се усложнява и разпространява. Затова не са редки случаите, в които непосредствено след появата на ечемик се развива и конюнктивит, а оздравителният процес става по-продължителен.

Тренажорни очила за подобряване на зрението – Др. ВИЖЪН

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар