Това са мислите, които ви пречат да отслабнете! Отървете се от тях сега!

За начало трябва да си изясните какво възпрепятства процеса на отслабване. На този етап е важно да държите мислите си под строг контрол, да се съсредоточите върху успеха и най-главното – да вярвате в себе си. Психолозите са определили най-разпространените мисли блокажи на отслабването. Ето 10-те от тях.

Отслабване и модивация

Отслабване и модивация

Опитвала съм се да отслабна и преди, но никога не се е получавало. Това е най-опасната мисъл, която може да ви мине през главата. Тя блокира моментално всеки шанс да постигнете желаната фигура. Важно е да осъзнаете, че предишните неуспехи са минало, а днес ви се дава нов шанс. За да се възползвате от него, ще трябва да преодолеете неувереността си.


Един ден почивка от диетата няма да промени нищо. В тази мисъл донякъде има истина – един ден отклонение няма да промени общата картина в дългосрочен план. Само че в дадената ситуация има опасност да се увлечете във все по-дълги почивки от диетичния режим – от един дните стават два, три, седмица. Затова може да си позволите „междучасие“ само ако сте със силна воля и самоконтрол.

Вече се провалих, няма смисъл да продължавам да се мъча. Тази мисъл следва предишната доста често – след като сте рискували да си починете от диетата уж за ден-два, или не сте успели да устоите на изкушението да хапнете десерт. Малките прегрешения не са повод да се откажете от правилното хранене и крайната цел – стройна фигура. Важното е да вярвате в себе си – днес сте се „предали“, утре обаче може да се въздържите и да продължите.

Доста отдавна съм с излишни килограми и ще ми е много по-трудно да отслабна, отколкото на другите. Още една мисъл, която със сигурност блокира процеса. Независимо колко дълго страдате от наднормено тегло, никога не е късно да се опитате да се отървете от него. Много е важно освен силна воля да има и положителна настройка – за успех, а не провал, пише Журнал за жената.

Това е зa последен път, повече никога няма да се мъча с диети. Доста опасна мисъл. Първо, никога не казвайте „никога“. Второ – правилният режим на хранене не бива да е временна мярка, а постоянен здравословен начин на живот наред с редовната физическа активност.

Ако се заема със себе си, няма да имам достатъчно време за семейството, децата, любимия. Често срещано оправдание, за да се откажете. Наистина, грижите за приготвяне на храната според диетичното меню, за редовни тренировки и други процедури изискват време. Не бива да забравяте обаче, че в резултат на вашите усилия близките ви ще имат нов човек до себе си – красива, уверена, здрава и щастлива жена.

Да следваш режим за отслабване е доста скъпо начинание. Така изглежда, поне на пръв поглед. Далеч по-скъпо обаче излиза да загубиш здравето си заради наднормено тегло. Понякога нанесените вреди на организма не могат да се възстановят дори с куп пари. Ако сте финансово затруднени, не е необходимо да си купувате карта за фитнес зала с инструктор, може да свалите подходяща програма с упражнения от интернет и да тренирате вкъщи.

Не всички диети са скъпи – изберете икономичен вариант и го следвайте. Важното е желанието и волята, всичко друго са оправдания.

Чувствам се добре така, защо да отслабвам. Тази мисъл ни идва наум, когато искаме да убедим околните и най-вече себе си, че излишното тегло въобще не ни е излишно и няма нужда да се борим с него. Подобни са и размисли от рода „И така ме харесват“, „Дебелите хора са добри, слабите – зли“ и други. Проблемът обаче не е само във външния вид – наднорменото тегло води до здравословни проблеми, увеличава се рискът от диабет, повишено кръвно налягане, сърдечносъдови и двигателни нарушения.

И мама, и баба са пълни, генетично съм обременена и няма как да вървя срещу природните заложби. Да, предразположените към трупане на килограми хора много по-трудно отслабват, но е възможно. Главното е да имате желание и воля да обърнете процеса в полза на здравето и красотата. Променете начина си на живот – балансирано хранене, движение, преодоляване на чувството за обреченост по наследство.

Да отслабна и после цял живот да съм на диета, за да не напълнея отново? Това е мъчение, не удоволствие от постигнатото. Опустошителна мисъл – дори предположението, че например любимият ви десерт ще ви е забранен завинаги, ви кара да се откажете, пре­ди да сте започнали. Вярно е, че доста често килограмите се възвръщат, но това се дължи на непостоянство. Удоволствието от красивата фигура, която виждате в огледалото, трябва да ви наведе на друга деблокираща мисъл: „Няма нищо по-апетитно от стройното тяло“.

Положителната настройка

След като сте „преработили“ основните блокиращи мисли, идва ред да ги замените с утвърждаващи успеха ви разсъждения. Затова е необходимо да си отговорите на два важни въпроса:

Защо да отслабвам?

Доста често неуспехът се дължи на неправилна мотивация. Постигането на целта може да бъде провалено, ако тя не е ясно и точно определена от самото начало. Затова преди да започнете да отслабвате, отговорете си конкретно вие защо го искате, каква е истинската причина за желанието ви да стопите килограми. Мотивацията ви ще ви даде сили да устоите на изкушенията в менюто и да тренирате дори когато ви се иска да си лежите на дивана. За да сте още по-целенасочени, може да си съставите списък с резултатите, които искате да постигнете за определен период – например да намалите обиколката на талията си с 3 см след 2 месеца на диета и спорт, или да отслабне те с 3 кг за месец, за да можете да… (допишете желанието си).

Обичате ли себе си?

Много важен въпрос според психолозите. Повечето усилия, които полагаме в живота си, са за да се харесаме на околните, не заради собствените си желания за усъвършенстване и напредък. Специалистите предлагат идеалния отговор: „Обичам себе си и така, но ще се харесвам още повече, ако се погрижа за фигурата си и отслабна“. И предупреждават във всички случаи да избягвате отговора „Мразя се“, тъй като негативното отношение е сигурният път към провал. Крайният резултат от процеса на отслабване се обуславя от положителната психологическа настройка, а не от стриктната диета и изтощителните тренировки.

ВОДОРАСЛИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 100% натурален продукт за бърз и траен ефект!

ПСИЛИУМ ФИБРИ -20 сашета За отличен чревен транзит, отслабване и детоксикация!

ХИТОЗАН 1000 – 40 капсули Отслабни за винаги с „магнита за мазнини“ !

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар