Колкото повече децата растат, толкова повече се задълбочават кризите между родителите

Когато детето тръгне на училище е необходимо да се пренаредят семейните задължения

деца криза

Родителите трябва да се научат да помагат за домашните и уроците, да регулират и уеднаквят изискванията си към дисциплината. Това неизбежно изисква лишения от тяхна страна, пренебрегване на личните им нужди, времето за техните лични отношения се скъсява.

За този период психолозите препоръчват да си подарите един на друг свобода на действие в разумни граници.

Изграждането на взаимно доверие е от съществено значение за бъдещето на връзката.

Когато детето стане тийнейджър, промени настъпват не само с него, а и с цялото семейство. Обикновено периодът съвпада с кризата на средната възраст за таткото и страха от остаряването при майката. Събрано всичко на куп, води до поредната драма в семейните отношения. Това е другият особено фатален период след преодоляване на първите две години от брака. От една страна, вироглавият тийнейджър изисква особени грижи и внимателно регулиране на отношението на родителите. Те трябва да пипат с памук чувствителното му его. Обикновено
таткото е този, който не е съгласен с това, държи на авторитета си и настоява за безпрекословно подчинение. Майката опитва да прикрива част от прегрешенията на детето, а натрупването на тайни е най-сигурният път за проблем във връзката. Често резултатът е бягство на мъжа от семейното гнездо и търсене на по-спокоен пристан.

Изходът от ситуацията според психолозите е предварителна подготовка на родителите – познаване на проблемите на тийновете, договорка за обща стратегия към проблемите на наследника. Справянето с личностните проблеми на двамата родители в този период е не по-малко сложна задача. Мъжете болезнено преживяват мисълта, че средата на живота им преваля. По-нестабилните психически изневеряват на съпругите си в търсене на доказателство, че все още са желани. При жените мисълта, че остаряват, предизвиква нестабилност в психиката, раздразнителност, понякога гротескни опити да изглеждат по-млади. Психолозите препоръчват в този период да се търси повече близост между партньорите, внимание един към друг, непрекъснато доказване на взаимните чувства. С една дума, да се държат като младоженци.

Последният кризисен период настъпва, когато децата напускат семейния дом. Къщата опустява, двамата родители се оказват с много свободни часове за себе си, а не знаят какво да правят, пише „Всичко за семейството“. Ако преди това са си позволили да се отчуждат, да превърнат децата в център и единствен смисъл на връзката си, този период може да се окаже фатален.
Най-добрият начин е спешно да открият нови интереси и занимания, които да ги държат заедно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар