Хиперактивният колега или шеф може да ви докара стрес

Хиперактивният началник е нещо средно между благословия и наказание

шеф хиперактивен
Хиперактивният шеф не е виновен, че ви тормози. Той просто си е такъв.

Наближава полунощ, а телефонът звъни. Скачате със свито сърце – по това време идват само лоши новини за близки хора. Но, слава Богу, малкият дявол е. Шефът. Сетил се за нещо си и тутакси решил да го обсъдите. Той така си звъни – сутрин към 7, в неделя към 15, по време на отпуска. Не че има нещо неотложно, свикнал е да работи по този маниер. Честито! Обзавели сте се с хиперактивен началник.

Също като хиперактивното дете той има импулсивно поведение и не се спира денем и нощем. Преди да му поставите диагнозата и да решите какво да правите, трябва да анализирате защо шефът ви постъпва така.

Сравнително редки са случаите, когато звъненето по всяко време е от желание началникът да тормози подчинените си. Причината е съвсем обективна – по този начин той ангажира и себе си, вместо да си почива като нормалните хора. Пък и има значително по-лесни начини един шеф да мъчи подопечните си служители.

Второто обяснение е, че ръководителят ви не успява да се справи в рамките на работното време

Може би той и екипът са претоварени със задачи. Ако това е само за някакъв период, преглътнете. Щом обаче е непрестанно, значи или трябва да се примирите (заради доходите, шанса за развитие в кариерата, удоволствието от работата), или да си търсите ново място. Твърде вероятна е и хипотезата, че хиперактивният шеф също като хиперактивното дете страда от дефицит на внимание. Заради това никога не успява да организира екипа, даже създава хаос и му се налага да обсъжда разни неща с подчинените си извън работно време.

Най-често се случва хиперактивният шеф да е работохолик.

Той страшно обича това, което прави, стреми се да има успех, непрекъснато мисли как нещата да се получават все по-добре. Идват му идеи по всяко време и бърза да ги сподели с екипа си. Такъв човек изисква и от себе си, и от подчинените си, пише „Всичко за семейството“. Понеже смята за естествено всички да са отдадени на работа си, въобще не се сеща, че е ненормално да ги занимава с нея посред нощ.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар