Това е най-новата столична атракция – вечеря в облаците!

Майстор готвач да се вихри пред очите ти, докато краката ти се люлеят на 50 метра разстояние от земята. Всичко това не е просто прекрасна фантазия за идеалната среща, а реално събитие, което се проведе преди броени дни.

Домакин беше една от най-големите фирми в световен мащаб, а гостоприемството на Южния парк в София

вечеря в небето

Вечеря в облаците – нещо, което се помни цял живот!

се погрижи за прекрасната гледка.

Хрумка

Идеята на събитието беше хората да усетят удоволствието от домашно приготвената храна. За тази цел организаторите подсигуриха грилове, на които всеки желаещ да си приготви сам обяд.

Най-големият гъдел обаче се случваше в облаците. Там трима от участниците в кулинарното състезание „Мастър шеф“ глезеха посетителите. Симеон, Аврам и Елена приготвиха минибургери с телешко месо и лек сос, елегантни, тънко нарязани картофки, зелена салата със свеж дресинг. Накипреното блюдо те сервираха на платформа, която издигна 22-ма души на 50 м височина. Гостите бяха разположени около правоъгълен бар, на въртящи се кресла, така че да се насладят на столицата от високо. А грижовните бармани и готвачи пък се намираха в средата на платформата и бара, откъдето подаваха вкусните си изкушения и разливаха щедро напитки. Вероятно от лекия адреналин, хубавата музика или от опияняващата гледка по целия хоризонт, но храната оставя спомени за дълго в съзнанието на всеки.

Стил

Виновниците за незабравимото преживяване са обединени под името Dinner in the Sky (Вечеря в облаците). Тяхната услуга е едно от най-луксозните и същевременно екстремни преживявания, които се предлагат в Европа. Мобилен кран издига платформата на около 50 метра височина. Обикновено майстор готвач „пътува“ заедно с посетителите, за да им приготви вечеря в небето. Платформата представлява 22-местен ресторант, който лети над улиците.

Интерес

„Нашата услуга е над стандарта в България и затова повечето ни клиенти са от чужбина. Това обаче е хубаво, защото ни дава възможност да пътуваме доста и да осъществяваме невероятните идеи на хората, които ни наемат“, разказват пред „Телеграф“ от „Вечеря в небето“.

Цените се определят според желанията на клиента, но ако сте решили да поглезите група приятели с такова приключение и да им подарите спомен за цял живот, е добре да приготвите сумата от 10 000 евро като начало, в които са включени и шатри за останалите гости, които са на земята.

И така, ако станете клиенти на подвижния ресторант, имате възможност да избирате над кой град да вечерят.

Ако обаче нямате възможност сами да наемете цялата платформа, но пък имате мерак да по-хапнете на върха на кран, може да организирате група, съставена от отделни клиенти и с тях да споделите разхода за уникалната платформа. Тогава цената на човек варира между 250 и 500 евро, в зависимост от предварително уговореното меню.

Не се подвеждайте по името. Професионалистите могат да издигнат за вас платформата по всяко време на деня, без значение дали искате да видите изгрева, или да се порадвате на нощна панорама. Достатъчно е само метеорологичните условия да са подходящи, защото на 50 м височина времето е друго и ветровете не се отразяват благоприятно.

Чуждо

„Така например преди година, в деня на Свети Валентин, 22-ма гърци имаха възможност да се насладят на невероятна, романтична вечеря в ресторант, който буквално плува в небето на Атина. Влюбените двойки наистина почувстваха празника специален. Дори и тези, които се страхуват от височините, се отпускат след няколко минути.

На платформата е забранено тютюнопушенето, но пък алкохолът не е, защото затягаме здраво коланите на седящите“, добавят с усмивка от фирмата.

Те се радват на възможността да пътуват по целия свят и да споделят радостта на хората. Работата им е изключително опасна и рискова, но те са професионалисти и сигурността за тях е на първо място.

И може би точно това отношение разнася славата им, защото до момента „Вечеря в небето“ обхваща осем други европейски града като Рим, Париж, Брюксел и Хелзинки. Но имат и събития извън Стария континент – Лас Вегас, Дубай и дори Южна Африка, където 22-ма късметлии са обядвали на брега на океана.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар