Разберете какъв човек стои до вас, като изучите почерка му

Не само no това, което хората пишат, можете да разберете много за същността им, но още повече ще научите, ако знаете как да анализирате и начина, по който изписват буквите и подреждат думите върху листа. Ето важните неща, на които да обърнете внимание.

Почерци

Почерци

Размери и разстояния

Ако ви е трудно да определите дали буквите са малки, големи или средни – представете си лист с малки и големи редове (като тези в тетрадките на първокласниците). Малки са буквите, които не надвишават тесния ред, средни – които стигат точно до средата на широкия ред, а големи са тези, които я надвишават. Тук, разбира се, не визираме изписването на главни букви. Ето и как да разчетете характера на човек според големината на буквите в почерка му:

  • големите са характерни за експресивните хора, които са общителни и обичат да са център на внимание;
  • средните са изписани от добре балансирана личност, която лесно свиква с новостите и е адаптивна. Нито прекалено излиятелни, нито тихи и срамежливи – те са представители на т. нар. „златна“ среда;
  • малките са показателни за това, че почеркът е на човек, който е стес­нителен и мълчалив. Могат да говорят и за склонност към перфекциони- зъм и способност за задълбочаване.

Следващият размер, на който трябва да обърнете внимание, е този на интервалите между буквите и думите. Сбитите думи с притиснати една в друга букви предполагат, че човекът, който ги е писал, не обича да остава сам. Дори може понякога да не се съобразява с личното пространство на околните. Ако интервалите са по-големи – почеркът е на независим човек, който обича да е на открито или в просторни помещения.

И третото, което трябва да премерите – това е как е разположен текстът на листа. Ако има голямо разстояние между левия край на листа и текста, това е човек, който до известна степен живее в миналото. Ако празното пространство е оставено вдясно, почеркът е на някой, който се притеснява за бъдещето. Изписването на листа от край до край говори за хаотичен човек.


Анализ на стила

Някои хора например остават „о“-то отворено, други плътно затварят кръгчето му. При изписването на малко ръкописно „в“ – някои правят широк овал в горната му част, при други двете линии са почти плътно долепени и т.н. Всички тези особености могат да са предмет на просторен анализ, но ето някои специфики, по които лесно да се ориентирате, без да сте експерт графолог:

  • завършените и затворените букви са характерни за личности, които премислят дълго решенията си и умеят да пазят тайни;
  • отворените и заоблените букви са в писанията на онези, които са по-наивни, открити и не се притесняват много за последиците от думите им;
  • заострените букви са запазената марка на чувствителните натури. Те са в почерка на тези, които са избухливи, неуравновесени и неспокойни. От друга страна, тези хора могат да са с остър ум, амбициозни, смели и находчиви;
  • буквите със завъртулки можете да срещнете в почерка на човек, който е неискрен, комплексиран и прикрит. Тези хора се стремят да се представят за повече, отколкото са в действителност. Обичат да са под светлините на прожекторите, обожават лукса и комплиментите. Може да имат изразено творческо мислене;
  • неравните букви (една голяма, друга малка и т.н.) са признак за неуравновесеност и противоречивост на характера. Такъв почерк имат сложните личности, които се лутат дълго в житейския път, преди да намерят щастие. Често притежават собствен морален кодекс, който се върти основно около собственото им удобство.

Наклон

Накъде са наведени буквите в текста има също огромно значение за това какъв е човекът, който ги е писал.

Надясно накланят буквите онези от нас, при които сърцето надделява над мозъка. Те са приветливи, дружелюбни, сантиментални и импулсивни. Висша ценност за тях са семейството и приятелите.

Без наклон пишат тези, които са управлявани от разума и логиката. Това определено не са емоционални личности, а по-скоро прагматични и солидни хора.

Наляво накланят буквите хората, които са ориентирани по-скоро към самите себе си, а не към приятели и близки хора. Това са по-вглъбени и резервирани личности, които предпочитат да работят с предмети, не с хора.

Натиск

Ако натискате химикалката с голяма сила и буквите ви са омастилени богато, вие сте много емоционален човек, способен на бурни вълнения и интензивни чувства. Понякога реагирате прибързано.

Ако с върха на химикала съвсем леко докосвате листа, вие сте адаптивен човек, който лесно се нагажда към различни места и ситуации. Определено не сте от най-емоционалните натури.

Отклонения

Ако умувате над нечий характер, погледнете дали в почерка на този човек има думи и изречения, които са изписани по различен начин от характерния за по-голямата част от текста. Може да са букви, които са видимо по-тънки или по-тесни от останалите, или пък сбити една до друга думи в текст с иначе големи интервали. Различно наклонени думи, различна големина или сегмент от текста, който сякаш е неподреден, сравнен с останалите му части… Ако забележите такива отклонения, бъдете нащрек – това е проява на несигурност и доста вероятно написаното в текста е лъжа.

Какво показва почеркът за… здравето ни!

Високото крьвно налягане може да е причина за писането с различен натиск, особено ако В текста има от най-тъмни до направо бледи букви.

Шизофрения – тя може да се предполага у хора, при които има нестабилност в наклона на изписване на буквите – ту наляво, ту надясно. Смята се, че такова неуточнено изписване на буквите подсказва, че на автора му липсва постоянна връзка с реалността.

Алцхаймер – може да бъде причината за разкривени от тремори думи, буквите също така е възможно да са много различно оформени, когато са писани от човек, страдащ от тази болест.

Тонусът също е видим в почерка ни. Ако имаме излишък на енергия, е твърде вероятно да пишем с повече натиск и буквите да са тъмни, плътни и дебели. Ако едва, едва докосваме листа при писане – може да се предполага дефицит на енергия и умора.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар