Подводните камъни в брака: как да ги избегнете?

Колкото и да е щастливо едно семейство, минава през кризи, твърдят психолозите

семейство
Те определят няколко основни причини за тях и накратко формулират как може да се излезе от трудния период.

Универсални причини

Съпрузите (или един от тях) не се чувстват удовлетворени от общуването. Двойката трябва да потърси нови начини за комуникация.

След края на първата година чувството за еуфория от любовта отминава, а на нейно място не идва приятелството. Намирането на общи интереси и цели е задължително.

Един от съпрузите не е доволен от отношенията, но се страхува да сподели с партньора. Другата крайност е непрекъснато да заявява недоволството си. И при двете ситуации се поражда чувството за безизходица. От съществена важност е двамата бързо да се научат да разговарят за всичко и да обсъждат възникналите разногласия.

Нежеланието на един от двамата да поеме отговорност при проблеми и да участва в търсенето на начини за справяне с тях. Това е причина за криза, от която трудно се намира изход. Партньорите трябва първо да признаят съществуването на тази причина за напрежение, след това да дискутират възможна ли е промяна и има ли желание за нея.

Промяната в поведението е сред най-честите причини за криза. Особено ако един от двамата е прикривал истинския си характер преди брака. Как да се постъпи в случая е много индивидуален избор, зависи от степента на разминаване.

Семейство със семейство не си прилича, но психолозите определят няколко критични периода във връзката.

Напасване на характерите

Според статистиката след 2 години съвместен живот се случват половината разводи, пише „Всичко за семейството“. Това сполетява най-вече младите съпрузи, защото сблъсъкът с битовизмите и трудностите на семенния живот ги карат да бягат от проблемите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар