Заради майка ми не мога да имам връзка

3

Според нея всички, които ми обърнат внимание, са боклуци. Лошото е, че все излиза права

Здравейте, аз съм на 23 години, но и до днес живея с майка си и съм много привързана към нея. Честно казано, имам чувството, че тази привързаност е прекалена, защото на тези години продължавам да я слушам и да изпълнявам всичко, което ми каже. А за да се нещата още по-зле, винаги се оказва, че когато реша да проявя характер и да направя нещо против нейната воля, накрая винаги тя се оказва правата, а аз страдам.
Веднъж сгреших, не я послушах и спах с момчето, което обичах, което мислех, че ме обича, но съм се лъгала. И тя разбра. Не мога да ви опиша с думи какво ми наговори. Каза, че щяла да се откаже от мен в държавен вестник, щяла да забрави, че има дъщеря, никога нямало да ми прости. Как щяла да се чувства един ден, когато родителите на момчето, за което реша да се оженя, щели да й кажат, че не съм девствена. А аз се чувствах достатъчно зле и без това. От тогава всеки път, когато се запозная с момче, което според нейните представи не е за мен, постоянно ми казва да внимавам какво съм правела, да стоя надалеч, да не общувам с такива момчета. Дори ме кара да ги лъжа, че имам приятел.
А най-тъпото е, че накрая винаги се оказва права. Аз ли съм нещо сбъркана, че все с такива се замесвам? Вече ме е страх да имам връзка, защото знам, че тя ще ми каже, че той е боклук, а пък накрая ще се окаже истина.

Д.М., София

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

2 коментара

 1. Meri says:

  Боже! Ако имаш възможност отдели се от майка си. Не знам как да ти го обясня с по-малко думи, но тя не ти помага, а ти вреди. Дори и когато се оказва права. Как очакваш да натрупаш опит и да срещнеш правилния човек, ако първо не попаднеш на няколко грешни? Нищо нередно не се е случило. Всичко си е в реда на нещата, само реакцията на майка ти не е. Ами ако го срещнеш чак на 30, до тогава девствена ли да стоиш? Как разбра, че въпросното момче не те обича? А майка ти как точно ги определя кои са боклуци? По какъв критерий ги преценява?

 2. will says:

  „Аз ли съм нещо сбъркана, че все с такива се замесвам?“
  Да, ти си сбъркана! Поради самия факт, че си жена в мъжкия ни съвременен свят.
  Всеизвестно е, че идеала на всяка от нас е принца на белия кон. Това не е случайност – въпросния принц е Св.Георги-ПОБЕДОНОСЕЦ. Поради този си идеал жената нормално носи очакването да срещне мъж, способен на МЪЖЕСТВО.
  Е, от друга страна като родим момчета ги правим на мамини синчета. От къде тогава да дойде мъжеството?
  Туй за държавния вестник е стар соц.хумор, наскоро базиках майка ми дето щеше да се отказва от мен преди 35 години и се посмяхме.
  Споделяш, че се чувстваш зле. Според моя житейски опит /вкл. и грешки/, това е така, не защото в крайна сметка майка ти е права, а защото те е наранила. Да, когато някой отвън ни нарани, сме склонни да търсим подкрепата у дома, а ти удряш на греда.
  Има една мъдрост: в живота не е важно колко пъти сме били прави, но е важно колко хора сме наранили. В този смисъл можеш да си каляваш волята с майка си и да се учиш какво да не правиш с децата си.
  Поздрав!

Добавете коментар