Прокълнатата мумия на египетската жриза всява ужас и днес

Навярно всеки поне веднъж в живота си е чувал история за прокълнати предмети, носещи на собственика си нещастия и беди

мумия
Но много по-страшно е, когато предметът привлича нечистата сила. Реални ли са тези истории? Съществуват ли наистина предмети, свързани с отвъдното?

Човекът създава скупптури още от древността, като по този начин увековечава спомена за значими събития, имена на велики хора или оставяйки съобщения за бъдещите поколения. Има обаче скулптури и предмети, които с енергетиката си шокират и по мистичен начин влияят върху човека.

През есента на 1909 г. е отпечатан очерк за мумия в Британския музей. В статията се говори, че удивителната находка носи нещастие на всеки, който се докосне до нея. Тя държи в страх и ужас целия персонал на музея и всички посетители. Когато учените разшифроват свитъка, в който е увито тялото, установяват следното: „Смъртни, не смей да се докосваш до свещената мумия на великата жрица от храма на могъщия Амон-Ра”. Съдейки по всичко, египетската жрица, живяла преди повече от четири хилядолетия, е наложила зловещо проклятие върху саргофага си, което действа и до днес.

Мумията на жената е открита в гробница в една от египетските пирамиди, когато петима местни археолози провеждат разкопки. Саркофагът е продаден на английски археолози. След като получават парите, сред арабите неочаквано избухва конфликт с използване на хладно оръжие, в резултат на който и петимата загиват от нараняванията си. С тях започва списъкът на жертвите на египетската мумия.

След това събитията приемат още по-драматично развитие. Ръководителят на групата, който изпраща мумията в Кайро, случайно се порязва на саркофага.

Получава възпаление, което прераства в гангрена и се налага ръката да се ампутира.

Неговият колега, който съпровожда находката, се самоубива след време. Друг участник в експедицията умира от смъртоносно заболяване. А четвъртият археолог е смазан от кола.

С това обаче списъкът с фаталните случаи не свършва, фотографът, който заснема археологическата находка, изгубва ума си. Струва му се, че жрицата излиза от саркофага и се опитва да го удуши. До края на дните си той остава в психиатрична клиника. Друг фотограф, който все пак успява да заснеме мумията, умира след няколко денонощия от слънчев удар.

Скоро мумията на жрицата е доставена в Британския музей в Лондон. Ученият, който трябва да контролира превозването на саркофага, пада и получава сериозна травма на главата. Интересното е, че дори египтологът Флетчър, който събира и записва всички случаи на мистично въздействие на мумията върху хората, също умира при загадъчни и неизяснени обстоятелства.

Има обаче и скептици, които не вярват в проклятието на мумията. Така например двама английски учени специално посещават Британския музей, за да докажат, че нищо свръхестествено няма да се случи. Шест дни по-късно обаче единият от тях е блъснат от влак, а другият се застрелва, макар че е убеден противник на самоубийството. Всички нещастия, свързани с мумията, се случват в течение само на една година.

Когато това става известно, много граждани на Лондон настояват мумията да бъде върната в Египет и погребана там. Уредниците на музея се опасяват от проклятието и се стараят да не влизат в помещението със саркофага, а посетителите намаляват драстично.

Способни ли са били древните жреци да предвидят, че мъртвите им тела ще стоят изложени пред погледите на простосмъртни? Ако да, то може би те са направили опит да се защитят от осквернение с помощта на древни проклятия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар