Кристалното кълбо от векове предрича човешките съдби

Защо маговете използват кристално кълбо за своите гадания?

маг кристално кълбо
Прозрачният съд, пълен с вода, а по-късно идеално гладкото кълбо от планински кристал, кварц или берил са древният и безотказен реквизит на магове и ясновидци. С негова помощ знаменитите предсказатели успяват да надникнат в миналото и бъдещето на могъщи владетели и повелители на съдбите на цели държави.

Мишел Нострадамус, наблюдаващ картините на бъдещи катаклизми в своето кълбо; Парацелз, постоянно поддържащ връзка с духовете и същностите от „четвъртото измерение” и призоваващ всички сериозни изследоавтели и учени да постъпват по същия начин; Николо Балзамо, граф Калиостро.

Съдейки по достигналите до нас сведения, всички те са черпели сведения за бъдещето от недрата на прозрачната сфера. А изтъкнатият философ и учен, идейният баща на розенкройцерите, личният астролог на Мария Тюдор и Елизабет Първа – блестящият и загадъчен Джон Ди, с помощта на кристалната топка съвършено точно предсказва възкачването на трона на Мария, както и че ще управлява кратко и ще умре, без да остави наследник.

От момента на предсказанието до изпълнението на пророчеството минават две години – през това време доктор Ди е в тъмница: кралицата не му прощава пророчеството и го затваря „за опит да подчини живота на монарха на магията”.Фортуна отново се усмихва на Джон Ди, когато Елизабет I сяда на трона и го провъзгласява за личен астролог, както му дава и всички привилегии на придворен чародей (дори датата на коронацията си – 14 януари 1559 година, кралицата избира по негово указание). Много историци и до днес са убедени, че полувековният период на разцвет на изкуството и науката, разширяването на търговията и географските открития, наричани днес Златна епоха на елизабетинския период, Англия дължи именно на Джон Ди и неговите прогнози.

За разлика от много легендарни реликви вълшебният кристал, който безотказно служи на доктор Ди, не се изгубва в тъмата на вековете, а е великолепно запазен до днес. За четиристотин години той сменя десетки собственици и днес се пази в Британския музей, чиято администрация по неведоми, но много основателни причини, категорично отказва на желаещите да се възползват от него, дори и с научна цел.

Още на 30 години Джон Ди е авторитетен учен, известен астроном и математик, автор на много научни трудове. Но едно негово откритие и до днес предизвиква живия интерес на изследователите: доктор Ди успява да запише езика на ангелите!

Съвременните филолози го смятат за абсолютно завършена езикова система със собствена азбука и граматика, които не приличат на нито един от човешките езици. Според личните признания на Джон Ди таблицата с буквите, символите и числата на този непознат език му е показана в кристалното кълбо от елф на име Мадина и двама ангели – Аве и Рафаел.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар