Древните смятали магнитната терапия за дело на тъмните сили

През третото хилядолетие преди нашата ера на малцина е известна способността на червения восък, стъклото и кехлибара след предварително натриване да привличат леки тела

magniti
Този феномен е използван от факири и магове, които с негова помощ предизвикват неописуем ужас и възторг у свидетелите на магическото действие.

В Индия например в чест на бог Магус има храмове, в които монасите използват ефекта на привличане на предмети за изцеление на болни. Съвременните учени потвърждават, че древните индуси притежават определени знания за намагнитените предмети, с помощта на които определят мястото на счупване на кости при хората. Но въпреки това си остава загадка как са получили тези знания преди пет хиляди години.

Огромен принос в изследването на ефекта на магнетизма имат древните гърци. Именно те откриват, че в околностите на Тесалия се срещат камъни, които се привличат не само помежду си, но и с други предмети – особено железни. А тъй като те са най-много край град Магнезий, започват да ги наричат магнити и ги използват активно за битови нужди. За това споменава още Сократ, разказвайки за елина Притий, създал първия в света прототип на компас за ориентиране на корабите в морето.

Древните римляни смятат, че всеки човек има свой магнит, който играе ролята на амулет и му помага да прави верния избор. Ако магнитите на двама души се отблъскват, се смята, че някой от тях е замислил нещо ужасно против другия. Именно по тази причина древните римляни се венчават с намагнитени пръстени…

Въпреки това хората се отнасят подозрително към магнитите, смятайки тяхната природна особеност за проява на тъми сили. И може би затова забравят задълго за тях. Чак до XVI век, когато Парацелз установява, че в тялото на някои хора се намира магнит във вид на скрита „звездна сила”. Ученият изследва няколко души, към които прилепват железни предмети, и описва наблюденията си в книгата Archidaxarum.

Оказва се, че магнетизъм притежават и животните. Змиите например, движени от чувството за глад, буквално „залепват” птици и гризачи. Но само човекът е способен съзнателно да излъчва електромагнитен импулс, който привлича железни, предмети.

Парацелз изказва хипотезата, че всеки човек без изключение притежава ефекта на магнетизма, но не всеки знае за това. За да активизира магическите способности, ученият създава специална настойка, чиято рецепта, за съжаление, не е достигнала до нас.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар