Ако искате да сте добри домакини, научете тези брилянтни съвети!

Човек се учи, докато е жив! Доказала се през годините сентенция. Винаги можете да научите нещо ново, ако четете. Вижте тези съвети и кажете дали всички са ви известни!

Съвети за добрите домакини

Съвети за добрите домакини

Най-лесният и бърз начин да разрежете на половинки чери доматчета, е като ги наредите между два пластмасови капака. След това притиснете с едната ръка отгоре, а с другата прокарайте нож, с по-дълго острие, между капаците – така ще имате разполовени доматчета.

За да не се втвърдява кафявата захар, съхранявайте я с няколко бонбона маршмелоу в нея.


За да наострите ножици, просто срежете с тях няколко пъти парче шкурка.

Залепете магнитна лента от вътрешната страна на вратата на някой шкаф например и наредете на нея фибите. Друг вариант е да ги сложите в празна кутийка от бонбони тик-так.

Застелете котешката тоалетна първо с разтворен плик за боклуци, чиито краища пъхнете под сандъчето. Отгоре насипете пясъка и така следващия път, когато трябва да го смените, просто повдигнете краищата на плика и го изхвърлете заедно със съдържанието му.

Можете да подредите бижутата си като на витрина – като закачите всяко от тях на кабърче (пинче), забодено върху коркова дъска. Така лесно ще избирате най-подходящ аксесоар за тоалета си сред гривните, герданите, пръстените и обиците си.

Сварете обелки от портокали, заедно с няколко гвоздейчета карамфил, за да прогоните неприятна миризма в кухнята.

Подреждайте сгънатите дрехи в чекмеджетата не една върху друга, а една зад друга – вертикално, така че, когато ги отворите – лесно да намирате желаната дреха, без да е необходимо да вадите всичко и отново да подреждате.

Нанижете в горната част на накрайниците на миксера хартиена чиния за еднократна употреба, преди да ги прикрепите към тялото на уреда. Така ще предпазите миксера от пръските, които хвърчат, докато разбърквате с него.

Пробвайте да изчеткате козината от домашните любимци от мебелите, килимите и мокетите с помощта на гумена миячка.

Дървената дъска за рязане можете да почистите, като я наръсите първо с шепа морска сол и след това изтъркате с разполовен лимон. Изплакнете с вода и оставете да изсъхне.

Слагайте по 1/2 ч. л. сода за хляб във водата, в която приготвяте твърдо сварени яйца, за да може след това лесно да ги обелите.

С помощта на кукички за закачане на чанти, закачени от едната страна на монтирана в шкаф тръба (като тази за завесите в банята), можете като на простор да окачите тигани и тенджери за дръжките им и така да си спестите място, пък и да не слагате съдинките една в друга.

Наредете ледени кубчета в следата, оставена от тежки мебели върху килим или мокет, за да помогнете на настилката да си възстанови първоначалната форма.

За да вденете по-лесно конец в игла, напръскайте края му предварително с лак за коса.

За да предпазите картофите от поникване на кълнове, сложете сред тях една ябълка.

STONELINE КОМПЛЕКТ ДЪСКИ ЗА РЯЗАНЕ С АНТИБАКТЕРИАЛНО ПОКРИТИЕ – 2 БР

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар