Как се отглежда красивото и интересно цвете ружа

Ружата е популярно градинско цвете, което е широко разпространено у нас. Отглеждането на ружа не само че ще внесе красота в двора, но и може да ви върне в спомените от детството, тъй като това е едно от любимите цветя на нашите баби.

Красиви разноцветни ружи

Красиви разноцветни ружи

Повечето градински сортове са получени от вида A. rosea, като селекцията е насочена преди всичко към разнообразието от багри, които добавят тъмнопурпурно, червено и бяло към цветовете на дивоцъфтящите видове.

Ружа бледо лилава

Ружа бледо лилава

Освен едрите цветове, напомнящи на хавайските гирлянди от цветя, ружите се отличават и със стройната си снага, която се извисява до над 2 метра. Те са идеални ако искате да внесете вертикален цветен елемент към градинския ландшафт.

Ружата е устойчиво на суша цвете

Ружата е устойчиво на суша цвете

Друга характерна черта на ружите е, че са изключително сухоустойчиви растения и могат с лекота да бъдат отглеждани на места, където падат по-рядко валежи.За отглеждането на ружата не се изискват много усилия. Изберете слънчево място с богата и добре дренирана почва. Въпреки че растението е сухоустойчиво, не правете грешка да засявате семената в твърде суха почва – докато ружата се прихване и растежът й се стабилизира, тя се нуждае от влага като всяко едно друго растение.

От нейните цветове и пъпки се правят интересни куклички с различни рокли и прически

От нейните цветове и пъпки се правят интересни куклички с различни рокли и прически

Семената се засяват на избраното място в градината около седмица преди отминаването на последния студ. Ако предпочитате, можете първо да направите разсад в сандъчета у дома и да пресадите младите растения в двора 2-3 седмици след като студа премине. Семената се засяват непосредствено под почвената повърхност, на не повече от 5-6 мм дълбочина. Разстоянието между растенията трябва да е около 60 см.

Ружата има прекрасни цветове

Ружата има прекрасни цветове

Подхранвайте растенията веднъж през пролетта – това ще им набави необходимите хранителни вещества за целия сезон. Отстранявайте редовно увехналите цветове, а след падането на първата слана, отрежете попарените стъбла до земята.

АЛОЕ ВЕРА ДЕРМО-ГЕЛ – 150мл Първа помощ при множество кожни проблеми! Мултиактивен гел с 98% алое вера!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар