Какво да правим със старите си дрехи? ТОП идеи, които ще ви вдъхновят!

Лятото си отива. Скоро ще дойде моментът да приберем банските и ефирните дрехи и да извадим есенните тоалети с дългите ръкави и крачоли.

Напълно възможно е обаче изведнъж да установим, че имаме нужда от един ден по магазините и обновяване на гардероба.

дрехи

Не изхвърляйте старите си дрехи! Използвайте ги разумно!

Това винаги зарежда с позитивна енергия, докато не дойде ред на подреждането. Тогава започваме да се чудим какво да правим със старите дънки, избелялата блуза, скъсаните кецове и други подобни вехтории.

Гузно ни е да ги изхвърлим, но същевременно никак не ни се иска да заемат ненужно място по рафтовете.

Има обаче и трети вариант – да превърнем ненужните вещи в акцент от интериора на дома ни.

Ще се изненадате колко прекрасен тапет може да сътворите от няколко износени чифта дънки. Цяла стена от деним няма как да остане незабелязана и ще донесе в стаята уникалност и свежест. Ако ви бива в изобразителното изкуство, може върху тях да нарисувате нещо със спрей или с блажна боя.

Що се отнася до ризите, те са перфектна калъфка за декоративните възглавнички. Ако пък в гардероба си имате от онези любими тениски със забавни надписи и картинки, които обаче са се разтеглили от прането и вече не стават за носене – превърнете ги в картини. Нужни са ви само обикновени рамки и картон. Изрежете ефектната част от тениската и обвийте с нея картона, а след това я поставете в рамката. Друг вариант е да го направите като пано. За тази цел ви трябват четири сковани летви и такер. Изпънете хубаво блузата по летвите и я заковете с телбод за задната част на летвите.

Всъщност подобно „облекло“ от стари дрехи можете да спретнете и за много други неща – вази, саксии, бутилки, купи, картонени кутии и др. Всяко нещо, направено от вашите ръце и поставено на видно място в дома ви, се превръща в незабравима декорация, носеща личния ви почерк и вкус.

Като споменахме саксии, няма как да не обърнем специално внимание на ботушите и всички видове обувки, които с лекота се превръщат в чудесно място за посаждане на растения, пише „Телеграф“. Трябва само да пробиете в подметките малки дупчици, през които да изтича водата и да напълните вътрешността с пръст.

Важно е обаче и да прецените внимателно материала на обувката, за да не се окажете неприятно изненадани от наводнен балкон. Същото важи в пълна сила за старите ви дамски чанти или шапки, от които също стават страхотни вази. Ще се изненадате, но за тази цел чудесна работа върши и старият ви сутиен, стига, разбира се, да е с подплънки.

Що се отнася до любимите кецове, които вече са „цъфнали“ от няколко страни, но на вас ви е свидно да ги хвърлите на боклука, те могат да се превърнат в един от основните акценти на вашето жилище.

Единственото, което ви трябва са 12 броя гуменки, молив, чук, пирони и голям часовников механизъм. С молива отбележете местата, на които ще забиете кецовете, като гледайте да са разположени като часовников циферблат. В средата поставете механизма и вече си имате гигантски часовник от кецове, за който всички ще ви завиждат.

Що се отнася до аксесоарите, те също могат да намерят своето уникално място в интериора. Копчетата са невероятен декоратор. Колкото по-различни са като размер и цветове, толкова по-интересна украса се получава. С тях можете да облепите нощната лампа, да направите рамка на огледалото или пък да „нарисувате“ картина.

Със старите колани пък можете да си направите поставка за вино или за книги, да ги нарежете на парчета и да си „оплетете“ малки подложки за чаши или пък нова седалка за продънения стол. Вратовръзките са друга находка в гардероба, която може да бъде пресътворена в какво ли не.

Ако имате достатъчно за бракуване, можете да си направите изтривалка, килимче или дори покривало за фотьойл. Иначе от вратовръзки стават чудесни панделки за завесите, а също и прекрасни джобчета за приборите.

Изобщо всички вехтории от гардероба, които бихме изхвърлили, защото никога повече няма да облечем или сложим, могат да се превърнат в най-интересната част от интериора на дома ви. Трябва да вложите малко време и въображение, а останалото е лесно като детска игра.

Когато приключите обаче, ще установите колко различно и уникално изглежда вашето жилище, защото сте вложили в него нещо повече от обзавеждане, купено от магазина.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар