Откриха хора-гиганти на бреговете на Амазонка

Ти лайф за Лекува

Удивителна находка направили археолози на бреговете на Амазонка в Еквадор и Перу

skelet
Изследователите открили останки от невероятно високи хора, чийто ръст е 213 – 243 см. Ръководителят на групата учени Ръсел Демънт обяснява, че скелетите се изучават от специалисти в Германия. Може ли въз основа на откритите останки да се смята, че някога в древността горите на Амазонка са населявани от раса гиганти?

Експертите датират останките към XIV и средата XV в. Ръстът на най-високия от великаните е 243 см. Според Демънт е рано за преждевременни изводи, тъй като находката е в начален стадий на изследване. Напълно възможно е да съществуват антропологически или медицински обяснения за необичайния размер на скелетите.

За първи път за гигантските скелети се заговаря през 2013 п, когато в Еквадор, на 112 км от Куенко, където живее племето шуар, са открити странни останки. Тогава Демънт незабавно пристига там, за да види с очите си черепа на жена и останки от гръден кош. Находката се оказва на повърхността след проливен дъжд и силно наводнение. Изследователите са на мнение, че възрастта на находката е около 600 години. Скоро са открити и други части от скелети, благодарение на което е установен ръстът на жената-223,5 см.
Досега са намерени общо пет гигантски скелета. Според учените те не съдържат признаци на аномалии в ръста, дължащи се на хормонални нарушения, които обикновено водят до такава височина на тялото. Ставите на всички скелети изглеждат здрави.

Една от жените, чиито останки са открити, е живяла около 60 години, макар че страдащите от гигантизъм хора обикновено умират много по-млади. Голям интерес предизвиква у учените и самото погребение. Всички скелети са увити в листа, отгоре са покрити с дебел слой глина. Така останките са били защитени от вода и затова са прекрасно запазени.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар