Изненада! Покемоните лекуват диабет

До този извод са стигнали екип британски учени

диабет

До този извод са стигнали екип британски учени


Оказва се, че Покемоните могат да излекуват успешно диабет.

Нашумялата напоследък игра, която превзе света със скоростта на светлината, се оказва изненадващ помощник в лечението на коварното заболяване, превърнало се в пандемия.

Истината е, че играта кара младите хора (а и не само) да се движат, а това ги спасява до голяма степен от появата на диабет. Всеизвестен е фактът, че застоялият начин на живот и липсата на движения предизвикват сериозни здравословни проблеми, сред които затлъстяване, а то на свой ред може да доведе до диабет тип 2.

Учените са на мнение, че играта на Покемони ще се окаже изключително полезна, тъй като ще сведе до минимум риска от появата на диабет.
Британските експерти са стигнали до този извод, след като психолозите припомниха, че милиони хора по целия свят търсят приложението „Pokemon Go”.

Хората търсят виртуалните същества на реално съществуващи места, което ги кара да извършват движение.
Според последните данни, с които разполага екипът британски учени, повече от пет милиона души във Великобритания са застрашени от появата на диабет тип 2 заради липсата на движение.

Покемоните обаче са своеобразно решение на проблема, тъй като карат всички, които са се зарибили с тази игра да се движат.
Проучвания показват, че 85% от хората, страдащи от диабет тип 2, са получили болестта в резултат на затлъстяване, пише pik.bg.
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар