Как да разберете какви намерения има мъжът, който ви интересува?

Приложете малко психология. По жестовете, стойката и дори зениците може лесно да отгатнете кога мъжът срещу вас изпитва по-сериозен интерес и кога – не.

Езикът на тялото

Езикът на тялото

Попаднали сте на обект от мъжки пол, който не просто ви допада на външен вид, но ви харесва и да разговаряте с него, чувствате се приятно в компанията му и изобщо започвате да планирате едно красиво съвместно бъдеще. А дали той мисли същото? Дали е настроен на подобна вълна, или просто разговаря с вас само от елементарно възпитание? Няма как да го попитате директно, а дори да сторите това, то няма 100% гаранция, че ще ви отговори честно. А нищо чудно да се притеснява да разкрие своите чувства. Как да разберете дали той има интерес към вас и бихте могли да се надявате на евентуална връзка? Вижте кои са издайническите сигнали в неговите жестове, стойка и дори в леките детайли, които говорят, че не сте му безразлична. Според френски психолози, езикът на тялото казва много повече от думите и е нужно средно между 3 и 4 минути, за да разберем онова, което ни интересува.

Вгледайте се в зениците

Според психолозите когато мъжът изпитва определени чувства към жената отсреща, то и зениците му реагират. Именно затова трябва да гледате тях.

Те се разширяват, и то забележимо, така че няма как да пропуснете тази промяна. Това означава, че той се интересува от вас и има желание да флиртува. Но не мимолетно, колкото да ви да вкара в леглото, а по-скоро за да създаде трайна връзка.

Когато мъжът има интерес към жената, той я гледа открито в очите. Ако често отклонява поглед встрани, то означава, че привличането не е взаимно – той сякаш се опитва да избяга, твърдят психолозите. Разбира се, съществува и вариантът да сте попаднали на изключително срамежлив мъж, който просто се притеснява да вдигне очи към вас. Но това се разбира още в самото начало, така че ще успеете лесно да разграничите срамежливеца от незаинтересования.


Вижте ръцете му

Ръцете са част от мъжкото тяло, към която жените не са безразлични. И тук изобщо не става дума за големите, мускулести ръце, които някои свързват с мъжката сила. А и нека бъдем честни – в днешно време такива ръце могат лесно да се изваят и във фитнеса, което съвсем не означава, че мъжът притежава силата на Голиат. Истината е, че всяка жена си има свои предпочитания – едни харесват точно такива мускулести ръце, други пък се изкушават от ръцете с дълги пръсти като на пианист. И всяка дама е права за себе си. Обединяващото е интересът, който жените демонстрират конкретно към тази част на мъжкото тяло. френските психолози разкриват, че от това може да има и косвена полза. И не, не бързайте с митовете за дължината на мъжките пръсти и дължината на една друга част от неговото тяло. В случая става дума за нещо друго: като обръщат внимание на ръцете, жените няма как да не забележат някои издайнически жестове, които биха ги насочили към онова, което изпитва към тях съответния мъж.

Например: седите един срещу друг на маса в заведение, а той през цялото време се чуди какво да прави с ръцете си – докосва различни предмети, прокарва пръсти през косата си, размества приборите или чашите и т.н. Това означава, че той не е концентриран в разговора. Нищо чудно в момента мислите му да са далеч от вас. Което пък означава, че не го вълнувате достатъчно силно и може би не си заслужава да вярвате в бъдещето на евентуалната ви връзка.

Когато мъжът държи ръцете по-близо до своето тяло, това се тълкува като защитна реакция. Той надали изпитва чувства към вас, по-скоро опитва да се предпази от вас и от вашите идеи за връзка. Но ако ръцете му са протегнати напред, то това е знак, че има отношение и изпитва непреодолимо привличане.

Огледално поведение

Понякога мъжете огледално повтарят ваши жестове, движения или позиция на тялото ви. Ако мъжът ги прави интуитивно, без да се замисля особено, то означава, че той не е безразличен към вас. Несъзнателното повтаряне на движенията между другото е един от най-популярните издайнически жестове, които явно говорят за привличане, напомнят психолозите. Например вие докосвате леко лицето си и той прави огледално същото движение. Или пък поставя ръцете си в огледална на вашата позиция. Психолозите тълкуват това като стремеж за единение с обекта на желанието. Така че явно той е вашият човек и няма какво толкова да се колебаете дали ви харесва или не иска да бъде с вас.

При този тип движения обаче има една уловка, която не бива да пренебрегвате. Липсата на огледални жестове не означава автоматично, че той не ви харесва. За разлика от другите отличителни знаци, тук не може да се говори за липса на интерес. Това е по-скоро от сигналите, които издават взаимното привличане, не и липсата на такова.

Обърнете внимание на стойката

Мъж, който няма интерес, обикновено проявява нервност. Обяснението на психолозите е просто – за него разговорът с вас е загуба на време, което той би прекарал далеч по-добре и разумно. Ако обаче ви е поканил в заведение и сядайки на масата, ви помогне със стола, то това е не просто израз на галантност, но означава още, че сте провокирали интереса му.

Когато той има някакви чувства, то подсъзнателно заема видимо отпусната стойка – с протегнати напред крака и ръце, чиито длани сочат към вас. Психолозите тълкуват тази поза като желание за сближаване. По принцип отворените длани се тълкуват именно като искрено и чисто отношение към човека отсреща. Този мъж няма намерение да ви лъже.

Когато стоят прави, мъжете често намират удобно място на своите ръце, някъде по тялото си, тъй като това им дава по-голяма увереност. Но и издава какви мисли им се въртят в момента в главата. Ако например той е сложил ръце в джобовете си, то означава незаинтересованост, така че не се надявайте. Но ако той небрежно е пъхнал палци в колана си, със сигурност може да очаквате от него флирт. Дали отношенията ще се задълбочат, е друг въпрос, но поне е ясно, че началото предстои, и то много скоро.

Източник: Журнал за жената

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар