Чужд език се усвоява най-лесно в детството

Чужд език се учи цял живот. В двете изказвания няма противоречие

чужд език дете
Много специалисти се обединяват около мнението, че докосването до чужд език в първите години е сигурно условие за детайлното му опознаване в по-късен етап.

Различни са мненията на педагози и психолози кога точно е добре да се сложи началото на обучението, като под това не се има предвид писане в тетрадка и уроци по учебник. Разработени са много методики специално за ранно чуждоезиково обучение. Те залагат основно на игровия модел, на слушането и допълването на семантичното значение чрез мимики и жестове. С други думи, научаването се постига по начина, по който детето усвоява майчиния си език от самото раждане.

Специалистите изтъкват редица доводи, които могат да наклонят везните към решението да запишете детето на уроци по чужд език още почти от бебе. Един от тях е, че непознатата лексика и словесните формули стимулират ума и предлагат пълноценно развитие на мозъка. Научни изследвания сочат, че децата между 1 и 12 години възприемат новия език много по-бързо, отколкото на която и да е възраст след това. Развивайки способности за разпознаване на символичните връзки между звуковете и тяхното писмено изражение – буквите, се създава отлична предпоставка детето да се превърне в запален читател. Освен това у него се изгражда позитивна нагласа към ученето. Проучвания доказват, че чуждоезиковото обучение тренира отлично паметта и когато момичетата и момчетата тръгнат на училище, се представят по- добре на тестове и изпити. Американски учени са провели изследване, според което над 90% от хлапетата, изучавали чужд език от предучилищна възраст, после завършват университет.

Един от големите плюсове на обучението в първите години е, че малките деца, разчитащи единствено на слуха си при усвояването на чужд език, лесно улавят произношението, мелодиката, интонационното звучене и са способни безпогрешно да ги възпроизвеждат. В по-късна възраст това умение в значителна степен се губи и акцентът е непреодолим.

Изключително важно е социалното измерение, пише „Всичко за семейството“. Детето, което отрано се докосва до чужд език, расте много по-отворено и общително, лесно приема хората и контактува свободно с тях.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар