Шверин – градът, разположен край 12 езера (снимки)

Дори само това, че се намира в сърцето на 12 езера звучи привлекателно. Шверин е обграден от езера, като в началото територията му обхващала 7, но с времето градът нараснал и се разположил край 12 езера.

Schweriner Schloss und Altstadt SchwerinОколо 11 век в земите, където днес е Шверин, е имало славянско селище. През 14 век мястото станало част от херцогство Мекленбург. Днес това е един от най-любопитните градове в Северна Германия, столица на провинция Мекленбург – Предна Померания.

Шверин

Шверин

Разнообразният ландшафт го прави любимо място за снимки от птичи поглед, за разходки из многото паркове и гори и по крайезерните алеи, за водни състезания – с дракон канута (специфични лодки с драконови глави отпред и опашки отзад), както и за различни водни паради. И както езерата са площ за най-разнообразни събития, така и сушата не отстъпва: Шверин е като царство на изкуствата с богатите си музеи и галерии. През цялата година е домакин на различни културни събития: празник на стария град, пазари на занаятите, винарски празници, фестивал на филмовото изкуство, на оперното. И на различни театрални представления – не само на сцената на Мекленбургския театър, но и на амфитеатралната пред сградата на театъра в рамките на ежегодния фестивал „Театър под звездите“. Самият град е чаровен с красивите си старинни улички, площади и сгради в различен архитектурен стил.

 

Катедралата в Шверин

Катедралата в Шверин

Schwerin-museum

Музея в Шверин

Корабите

Корабите

Това е замъкът на Шверин

Замъка в Шверин

Замъка в Шверин

Днес той е на първо място в списъка с туристическите атракции тук. Разположен е на мястото на древно военно укрепление, създадено още от славяните. Крепостта била изгорена през XII в., но после на нейно място се появила първата постройка, превърнала се 6 резиденция на херцогство Мекленбург. През XIX в. замъкът бил преустроен по поръчка на великия херцог Фридрих Франц II, и сега е красива смес от 7 архитектурни стила. Но не само архитектурата му е интересна: той се намира в центъра на града, на т.нар. Дворцов остров, който е съединен с континенталната част чрез два моста, като единият води към дворцовата градина.

Замъка

Замъка

Замъка с прекрасния парк в Шверин

Замъка с прекрасния парк в Шверин

Това е замъкът в Равадиново – ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА!

Удивителни снимки от света!

Непременно вижте тези снимки! Светът на Уолт Дисни е фантастично място!

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар