Преместване в чужбина: как да избегнете стреса за детето?

Ако детето е тийнейджър, то най-вероятно преместването в чужбина ще бъде полезно за него

дете чужбина
Заминете ли за друга държава, тийнейджърът се сблъсква едновременно с езикова бариера, културни различия и необходимостта да свикне с нови хора, жилище и училище. В този случай трябва още по-силно да му показвате, че го подкрепяте. Това не е лесно точно в годините, в които той съзнателно се опитва да се откъсне от вас. Най-добрият подход е да му оставите свободата на избор, но да му внушите, че винаги щe сте насреща, ако загази. Според психолозите преместването в друга страна през пубертета дори е полезно, защото задоволява нуждата от експериментиране на младия човек. Налага се бързо да се потопи в нова действителност, да създаде други връзки, да открие непознати земи. Зает с интегрирането си, той обикновено пропуска обичайните изцепки на връстниците си, които са останали по родните си места.

Не се заблуждавайте – колкото и правилно да постъпвате във всяка от тези ситуации, от време на време ще си повишавате тон с тийнейджъра. Според психолозите в това няма нищо лошо. Ако разправиите останат в границите на семейството, е по-малка вероятността юношата да започне да поема реални рискове. Причината е, че 13-19-годишните имат нужда да отместват граници. Ако споровете са в колко часа да се приберат, как да се обличат и по колко часа на ден да учат, това ще им гарантира нормално за възрастта развитие. Държите ли се обаче авторитарно, забранявайки всичко, или приемате всяко нещо, което юношата ви сервира, той ще потърси другаде граници, които да нарушава. Точно този тип младежи се сблъскват със сериозни проблеми със закона, зависимостите и лошите компании.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар