Ще останете смаяни колко много болести се предизвикват от лошата околна среда! Клиничната екология предлага лечение!

Убеждението, че околната среда може да влияе върху здравето, не е ново. Хипократ — древногръцкият баща на съвременната медицина, записва благотворните и вредните влияния на определени храни през V в. пр.н.е.

Екотерапия

Екотерапия

Днес нашите тела са подложени на всекидневни удари, дори несънувани от древните гърци: посевите ни се пръскат с пестициди, храната ни се пакетира с консерванти, въздухът, който дишаме, често е пълен с бензинови пари и е замърсен.

Цялостният ефект върху телата ни е отслабена имунна система, която ни прави още по-податливи на алергии и чувствителност Замърсяването на въздуха е един от най-тежките проблеми, причинени от промишлеността, селското стопанство, ТЕЦ-овете и атомните електроцентрали, аерозолите и другите химикали, горенето на въглища и на други вещества. В резултат страдаме от главоболие, инфекции на дихателните пътища, астма, бронхит, емфизем, проблеми с очите и в крайна сметка фундаментално разрушаване на здравето, проявено чрез различни видове рак. Други опасности от средата включват оловото от бензина, причиняващо хиперактивност и родилни дефекти, киселинните дъждове, отравянията с въглероден окис, замърсяването на водата и радиацията.

Клиничните еколози лекуват заболяванията и разстройствата, които според тях произтичат от реакцията на индивида на тези фактори на околната среда. Те практикуват това, което е известно като екологична медицина, и оценяват, че около 10 до 30% от населението страда от някаква форма на свързана със средата болест.

Клиничните еколози са убедени, че храните все още са най-често срещаният фактор на средата, който причинява болести. Te идентифицират конкретните храни или химикали, към които човекът е чувствителен, и съветват какво лечение да се предприеме. Най-простото лечение е да се избягват храните и химикалите, които причиняват проблемите. Хората обаче често са чувствителни към няколко различни вещества. Ако това са храни, отстраняването им от ди­етата може да доведе до проблеми, а ако чувствителността е към много често срещан замърсител или към химикал, с който човекът работи, практически може да е невъзможно той да бъде избягван. В тези случаи лечението се концентрира върху десенситизирането на пациента.

Десенситизирането включва разреждане на причиняващите проблеми вещества или химикали и поставяне на капки от разтвора под езика. Използват се разтвори с различна сила, докато не се установи ниво на търпимост Тогава обикновено е възможно човекът да издържи на ограничено съприкосновение с вредното вещество или химикал.

Десенситизацията не е подходяща за много хора. Консултирайте се с вашия лекар, преди да предприемете лечение. В резултат на промените в начина на хранене могат да възникнат хранителни дисбаланси и дефицити, така че е от съществено значение те да бъдат компенсирани със съответните хранителни добавки.

Предлагаме ви да разгледате нашия магазин за хранителни добавки и полезни за здравето ви продукти, като последвате линка.

Какво могат да лекуват клиничните еколози?

Стресовете от околната среда се проявяват във всякакви видове лошо здраве и следователно чрез отстраняването им от всекидневния ни начин на живот могат да се разрешат множество дълговременни и акутни оплаквания. Екотерапиите са най-полезни при лечението на:

  • алергии
  • главоболия, мигрена, общи болежки и болка
  • хиперактивност и проблеми със съня
  • безплодие
  • астма, екзема и псориазис
  • стомашни разстройства.

8 причини да ядете маслини всеки ден!

Без природата човек не може да бъде здрав!

Защо найлоновата торбичка ще надживее и внуците ви?

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар