Тези невероятни факти за коалите ще ви шашнат!

Оказва се, че в миналото е имало доста по-големи от съвременните коали. Но ето и други любопитни факти за симпатичните животни.

коала

Коалите се хранят с евкалиптови листа

На няколко австралийски езика името на коалата означава „не пие“. Всъщност това е факт: коалите се хранят с евкалиптови листа и така поемат вода от самите листа и от росата върху тях.

След като се роди най-малкото остава 6 месеца в торбата на майката, а после още 6 месеца преживява плътно захванато за гърба й.

Преди милиони години на Земята съществувала коала, която била около 28 пъти по-голяма от съвременното животно, което достига 85 см и тежи 13-14 кг.

Коалите обикновено съществуват поединично: мъжките и женските се събират само по време на брачния период, като един самец има нещо като харем от 3-5 женски, защото се раждат по-малко мъжки.

Скоро след раждането на малкото, таткото напуска майката, а бебето се привързва изключително много към нея: има една история за малка коала, която стояла до майка си и се гушкала, докато тя била упоена за операция.

Преди да бъде установено що за животни са (двуутробни бозайници), коалите погрешно са получили наименования като мечка коала, мечка маймуна, дървесна мечка, пише „Журнал“.

Няма информация за това колко дълго живеят коалите на воля, но в зоопарковете възрастта им стига до 15 години.

Коалите имат лошо зрение, но възхитителни обоняние и слух.

Казват, че в Австралия се е случвало отпечатъци от коали на местопрестъпление да бъдат объркани с човешки – пръстовите отпечатъци на коалите са почти идентични с човешките.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар