ТОП съвети за отглеждане на красиви гербери

Най-лесно е герберите да се размножат чрез разделяне на старите растения. За целта те се вадят от почвата, кореновата им система се измива от пръстта и се разделя по броя на издънките. По този начин се избягват допълнителните наранявания.

На новополучените се оставят по 4-6 листа, които се съкращават на 1/3, а корените – до 10 см. Разделените

гербер

От възрастния екземпляр излизат минимум по 6 млади

растения се вкореняват в почвена смес от торф и листовка в равни количества. Садят се на разстояние 12 на 12 см.

По време на вкореняването се поддържа температура на въздуха около 18-20 градуса, а на почвата 22-25 градуса и влажност 85-90 %, която се постига с поливане сутрин и вечер. Получените растения отговарят напълно на майчините.

Този начин е лесен за размножаване и цветарите могат да бъдат сигурни, че избраният от него цвят ще е абсолютно същият, след като започне да цъфти. Трябва обаче да се внимава растенията, които се множат, да бъдат абсолютно здрави, пише „Уикенд“. В противен случай новополучените гербери също ще развият болестите на родителите си.

Най-подходящото време за размножаване на гербера е юли-август. Обикновено от едно двугодишно растение се получават 6-8 млади.

Тънкости при отглеждане:

Герберът е особено чувствителен към температурния режим. Температурата на въздуха винаги трябва да е с няколко градуса по-ниска от почвената.

При поливането не трябва да се задържа вода по листата.

Периодично листата трябва да се прореждат.

Почвата разрохквайте редовно, гледайте по кореновата шийка да не остава пръст.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар