Как да направите живота си по радостен?

Чувствате се зациклили в рутината и ви се струва, че животът ви ще си мине все така сив и безрадостен? Ето как да погледнете по-ведро на света около вас!

optimizamКолкото по-големи оптимисти сте, толкова по-добър ще е животът ви

Доказано е, че оптимистите са по-популярни сред обкръжението си, имат по-успешни връзки и дори живеят по-дълго (с 19% повече от песимистите според наблюдение, проведено в продължение на 30 години). Въпросът не е дали сте родени с розови очила, или сте черногледи по рождение, а да обърнете внимание на нагласата си и да „превключите“ на оптимистична вълна при нужда.

СЪВЕТ

Всеки път, когато се хванете, че мислите за нещо предстоящо, което по-добре да не правите, защото ще бъде „пълен провал“, си кажете „стоп“. „Разчопкайте“ аргумента за негативната си нагласа, припомнете си сходни случаи, при които сте имали успех, представете си най-добрия, а не най-лошия вариант.

Никога не е било толкова лесно да сте в постоянен контакт със семейството и приятелите

Благодарение на съвременните технологии, можем да се свързваме по всяко време и навсякъде с когото искаме. Мобилните връзки стават все по-евтини, комуникационните устройства също. Така че няма причина да сте нещастни и самотни заради разстояния, които ви делят.


СЪВЕТ

Направете следващата стъпка, като напреднете с уменията си за комуникация или си купите смартфон.

Използвайте ги обаче разумно – като средство за контакт при определени условия, а не като заместител на живата връзка.

Все още не е късно да се погрижите здравето си

Независимо на каква възраст сте, винаги е подходящо време да се отървете от някой нездравословен навик. Може досега да сте „купонясвали“, но това не означава да се примирите и да заплатите със здравето си.

СЪВЕТ

Започнете с малки стъпки – например вместо силно кафе закусвайте мюсли и билков чай. Включете повече зеленчуци и пълнозърнести храни в менюто си, осигурете си достатъчно сън, запишете се на йога, курс по танци, фитнес… Постепенно сменете начина си на живот и ще отложите сърдечносъдовите заболявания и невродегенеративните промени.

Не е необходимо да сте по-богати, за да сте по-щастливи

Голяма част от песимизма ни се дължи на мрачни прогнози за финансовото ни състояние – не сме сигурни дали ще имаме достатъчно пари за всичко, което ни предстои в бъдеще. Но ако щастието е вашата цел в живота, може би ви трябват по-малко пари, отколкото си представяте, че трябва да натрупате, за да сте доволни.

СЪВЕТ

Никой не подценява ролята на парите, но когато можем да посрещнем основните си нужди и удобства – храна, топлина и жилище, пече­ленето на повече пари не увеличава много щастието, което сме постигнали. Според психолозите е като да ядеш торта – първото парче те кара да изпитваш огромна наслада, второто е приятен бонус, но следващите вече не ти носят същите „яки“усещания. Нещата, които ни карат да се чувстваме щастливи, не изискват големи финанси и са по-лесни за постигане, отколкото предполагате: социални контакти, време с любими хора. Вместо да се тревожите за пари, ценете моментите, в които сте заедно.

Можете да се справите по-добре, отколкото си мислите, с всяка житейска ситуация

Когато се тревожите за евентуално негативно развитие на нещата и чертаете в най-черни краски варианти от типа „какво ще правя, ако… се разболея, той ме напусне, съкратят ме от работа“, всъщност не проявявате ключов аспект от човешката природа – вродения инстинкт за оцеляване, за справяне с предизвикателства.

СЪВЕТ

Психоаналитични изследвания доказват, че дори в най-тежки житейски ситуации (физическа травма, която причинява инвалидност, финансов банкрут, развод, загуба на близък човек) се чувстваме ужасно в началото, след това постепенно се приспособяваме, започваме да търсим изход и намираме начин да продължим житейския си път. Спомнете си за тези научни заключения, когато си мислите, че това вече ще е дъното и няма да можете да се оттласнете от него. Повярвайте, по-силни сте, отколкото предполагате.

Всяка грешка е възможност да си вземете поука

Ако успеете да „прегърнете“ тази мисъл, ще се отървете от страха си от провал и ще сте по-оптимистично настроени. Дори най-големите оптимисти не са застраховани от грешки, а шансът да успеете от първия път е малък за всички.

СЪВЕТ

Когато нещата не вървят така, както сте ги планирали, не си приписвайте цялата вина и не се отказвайте от проекта си. Вземете си поука и опитайте отново. Ако приемете, че независимо от провала, сте поели в правилната посока, ще стигнете до успеха.

Как морето ни прави по-щастливи?

Как да бъдете щастливи? С благодарност!

Ето така правят щастливите хора!

 

 

 

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар