Професионално почистване на дома – вижте какви екстри се предлагат на пазара!

Плаж, вълни и студена бира. Ето така изглежда нормалното и мечтаното лято. Вместо това обаче на много от нас се налага, чакайки отпуската, да прекарваме двата си почивни дни у дома. И то не в приятно и мързеливо излежаване пред телевизора, а в бърсане на прах, миене на прозорци, чистене на банята и още куп далеч не толкова любими занимания.

Има обаче и друг начин. Срещу не повече от 100 лева можем да се насладим пълноценно на свободното си

професионално почистване

Професионално почистване на дома

време, да отидем на басейн, да пием коктейли в хубава компания или, с други думи, да си живеем живота. За тази цел трябва само да разгледаме актуалните промоции за професионално почистване и да изберем тази, която е най-подходяща за жилището ни.

Решение

Офертите включват различни услуги, като от значение е и големината на пространството. В повечето изрично е посочено, че при силно замърсени помещения, както и такива след ремонт се доплаща допълнително.

Ако обаче става дума за обичайните домакински задължения, тези промоции са идеалното решение. Някои например предлагат само миене на прозорци и дограми. Това струва между 15 и 30 лв. Толкова излиза и прането на мека мебел до 5 седящи места.

Други оферти пък включват почистване на банята или кухнята по ваш избор, като цената отново е около 30 лв. С тях обаче пак ще остане работа за вас. Ето защо най-подходящият избор е комплексно почистване.

Цените за тази услуга започват от 45-50 лв. и стигат до около 100 лв., като това важи за жилища не по-големи от 100 кв.м. За по-ниската цена получавате почистване на твърди подови настилки, на тераси, прах по мебелите, двустранно измиване на прозорци и дограма, почистване на санитарните помещения, както и на кухнята.

Избор

Ако пък жилището ви е по-малко – до 60 кв.м, за 70 лв. можете да си поръчате екопочистване. То включва още повече услуги, като освен прозорци, твърди подови настилки, кухня, баня и тоалетна професионалният екип ще излъска первазите, ще почисти климатиците, ключовете и контактите, както и паяжините, пише „Телеграф“. Заедно с това услугата предлага обезпрашаване на мебели и изпиране на дивани до 5 седящи места.

За по-високата цена към тези дейности се прибавя измиване на врати, третиране с антисептични препарати на техника и обзавеждане, машинно обезпрашаване на килими и мокети, изпиране и подсушаване на мека мебел.

Ако ви гризе съвестта на домакини и убеждавате сами себе си, че това са глезотии и можете да си почистите сами, хубаво е да включите в сметката и всичката техника и препарати, с които разполагат професионалните фирми за почистване. Защото истината е, че ако трябва да си набавите тях, почистването ще ви излезе през носа и ще ви изяде парите за лятната отпуска.

Екстри

Така например в някои от офертите е включено почистване на прах с антистатична четка от камилски косъм, предпазващ от бързо повторно запрашаване. Също така професионалистите използват екстри като електрическа тупалка, изсмукваща прах и мръсотия в дълбочина до 40 см от матраци и мека мебел. Което от своя страна може да ви спаси от акари.

Машините за почистване на килими пък освен да прахосмукират също перат и подсушават. Друга техника, с която фирмите разполагат, е за машинно измиване на всякакви подови настилки и третиране с гланциращи и антистатични препарати. Включва се възвръщане на блясъка на хромираните елементи, лъскане на картини, огледала, радиатори, щори, пердета и изобщо на всяко ъгълче от дома.

Ако пък не искате да се възползвате от удоволствието на мързела еднократно, можете да си наемете камериерка. В интернет е пълно с фирми, които предлагат именно това. Предимството е, че в дома ви всеки път влиза един и същи човек. Обикновено се предлагат и допълнителни услуги, като пране, гладене, подреждане, химическо чистене, пазаруване и плащане на сметки, разхождане на домашния ви любимец, грижа за цветята и растенията и др. Там обаче цените се определят от абонамент според услугите, които сами избирате. И все пак цената на мързела и спокойствието поне през мързеливия сезон със сигурност си заслужава.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар