Как ни влияе лятното слънцестоене?

Това е едно от осемте ключови енергетически „стъпала“ в годината

слънцестоене
Това са и осем момента на особени състояния на дневното и нощното светило, които не бива да се пропускат. А опирайки се на всяка от тези дати, можем да се изкачваме по стъпалата на личната си еволюция.

Най-неумолимият враг на човека е времето, което притежава няколко неизменни свойства. То винаги се движи еднопосочно и размерно, без да спира в периодите на трудности и без да ускорява ход в периодите на щастие, макар че именно така го усещаме. И за всекиго е актуален интервалът, намиращ се между раждането и смъртта. След края на земния път пътешествието продължава, но ние нищо не знаем за него, не знаем дали ще Запазим спомените си, привързаностите си и личността си. Затова трябва трепетно да се отнасяме към всяка минута, която изживяваме като самите себе си.

Времето обаче е и нашият най-голям приятел, защото то не крие нищо от нас – ние познаваме свойствата му еднопосочност и размерност, което ни помага да планираме и да постигаме целите си.

Времето не ни предава – то си отива открито, а не „изведнъж. Ако мислим за него, ще сме в контакт с него и ще можем и да „надничаме“ напред. Уважителното отношение към времето, осъзнаването на неговата ценност е довело до наблюдението за годишната смяна на сезоните, до създаването на календарите и часовниците.

Базовото наблюдение на времето довежда до установяването и почитането от нашите предци на точките на равноденствията и слънцестоянията. Лятното слънцестоене е най-дългият ден и най-късата нощ. При есенното равноденствие денят и нощта се изравняват. Зимното слънцестоене е най-късият ден и най-дългата нощ в годината. Пролетното равноденствие отново изравнява по продължителност деня и нощта.

Циклите на нарастване и намаляване са ни познати по движението на Луната: пълна Луна – Луната намалява – новолуние – Луната нараства. В глобален смисъл върху „големите“ слънчеви годишни цикли се наслагват „малките“ лунни цикли на всеки лунен месец и в много по-голяма степен от датите на Григорианския календар определят нашите радости и мъки, периоди на съзидание и пасивност, на победи и поражения. Това са естествените биоритми на двете небесни светила, научно и езотерически обусловеното им въздействие, наречено ход на времето.

Най-често езотериците говорят за осмично деление на годината, което включва равноденствията, слънцестоянията и т.нар. ключови пълнолуния, свързвайки лунните и слънчевите ритми в единна система от координати, с чиято помощ можем да променяме съдбата си.

През 2016 г. лятното слънцестоене настъпва на 20 юни, есенното равноденствие – на 22 септември, а зимното слънцестоене – на 21 декември.
Ключовите пълнолуния в годината са четири – във Водолей, в Телец, в Лъв и. в Скорпион, като датите във всяка година са различни. През тази ни предстоят ключови пълнолуния в Лъв (на 18 август) и в Скорпион (на 14 ноември). Обезателно отбележете тези дати в тефтера си.

По този начин разполагаме със своеобразен небесен план, който се наслагва върху обичайния административен календар: 20 юни -18 август – 22 септември – 14 ноември – 21 декември. Пет „небесни спици“ в колелото на 2016 година (а общо те, разбира се, са осем – зад гърба ни са пролетното равноденствие и пълнолунията във Водолей и в Телец).

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар