Защо предсказанията на Нострадамус са все още актуални?

Нострадамус е един от най-великите проницатели и до днес

нострадамус
Съществуват старинни практики за предсказване на събития, вековни традиции и вярвания под въздействието на звездите и небесните тела върху всички явления, свойства и процеси на земното мироздание и човешкото съществуване.

Предсказанията за бъдещето се правят с помощта на съпоставянето на движението и разположението на звездите и планетите в космическата сфера.

Названието астрология се получава от две древногръцки думи: „астро“ – звезда, и „логос“ – мисъл. Съвременните естествоизпитатели причисляват астрологията към паранауките, смятат я за псевдонаука и предразсъдък. Отричат физическото й обосноваване и действеността на нейните методики, а всички предсказани съвпадения определят като случайности. Но често повтарящите се случайности са вече закономерност. Съдете сами.

Всяка страна и всеки човек има свой рожден ден или ярко съдбоносно събитие, което има точно определена дата.

Например в САЩ денят 4 юли 1776 година – денят на подписването на Декларацията на независимостта, в астрологията е приет за историческа точка на отчитане на Америка, за да може да се състави хороскопът й. Според тази дата Америка е под зодията Рак.

Световната икономика е привързана към американската валута, затова всяка криза, а още повече крахът на тази страна би довел до световен хаос и разрушение на националните икономики. Бедност, болести и глад са най-малките последствия от световния икономически и политически колапс. През 2011 г. президент на САЩ става Барак Обама с неутешителната прогноза, че бюджетът на страната е празен и в хазната на Америка липсват налични средства дори за социални плащания. Най-голямата икономика в света е на ръба на катастрофата.

Това икономическо падение на Америка е предсказано от астролозите по звездите. Според звездните карти на Америка бъдещата световна криза е неизбежна. Неутешителната прогноза е, че това ще бъде началото на гибелта на световната цивилизация. И това пророчество е направено преди повече от 450 години от… Нострадамус!

Предсказателят живее през XVI г., работи като лекар и успешно лекува чума. Той води своеобразен дневник – катрени, състоящи се от четиристишия, десет центурии от сто такива четиристишия описват едно столетие. Нострадамус обаче записва не текущите събития от живота си, а надниква десетилетия и дори столетия в бъдещето.

Едно от първите му сбъднали се предсказания е за гибелта на облечения в доспехи крал Анри II, който загива по време на рицарски турнир, улучен от парче копие в окото. Друго пророчество се отнася до ужасите на Вартоломеевата нощ от 1572 г. и за бедите на кралската династия на Бурбоните.

Нострадамус се придържа към концепцията за повтарящата се история – т.е. взема минали ярки събития и ги наслагва в бъдещето, моделирайки ситуация, разгръщаща се векове по-късно. В резултат се получава абстрактно предсказание и прогноза за бъдещето.
Вълновата теория съществува и в науката, и в политиката, и в икономиката, при лечението на заболявания и в периодите на обостряне на военни конфликти.

Спомнете си например разпространението на физическите радиовълни на звука или пулсарите светлина. Или например да вземем в икономиката фондовата борса – цените никога не се движат само нагоре или само надолу, там също е налице движение, наподобяващо дишане.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар